Politiek nieuws


Plaatsing  
 
27-05-2010  

Raad behandelt burgerinitiatief binnenstad

 

ALMELO - De Almelose gemeenteraad behandelt dinsdag 1 juni het Burgerinitiatief Almelo Binnenstad. Het burgerinitiatief vraagt van de raad een onafhankelijke risicoanalyse te laten uitvoeren van het Binnenstadsplan en daarbij ook andere ontwikkelingen te betrekken, met name het plan Waterrijk.
De initiatiefnemers lichten in deze informatieve vergadering het burgerinitiatief toe, beantwoorden vragen en nemen deel aan de beraadslaging. De vergadering begint om 19.00 uur in de raadszaal en het Burgerinitiatief Binnenstad Almelo staat op de agenda van 19.15 tot 20.30 uur. De vergadering is ook te volgen via www.almelo.nl
Met een burgerinitiatief kunnen inwoners van zestien jaar en ouder een voorstel rechtstreeks op de agenda van de gemeenteraad laten plaatsen, dus zonder tussenkomst of medewerking van raadsleden. Voor een gemeentebreed initiatief zijn vijfhonderd handtekeningen nodig. De initiatiefnemers dienden hun voorstel in op 22 april met 844 geldige handtekeningen.
Belangstellenden zijn van harte welkom om de vergadering bij te wonen en hun mening te geven. Het streven van de Almelose gemeenteraad is om op dinsdag 7 september een besluit te nemen over het Burgerinitiatief Binnenstad Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina