Politiek nieuws


Plaatsing  
 
17-05-2010  

Scheuring in fractie Partij Vrij Almelo


Gerwin Kamphuis
 

Het rommelt al langer binnen de PVA, want ruim een week geleden heeft raadsopvolgster Alice Gerrits haar lidmaatschap van de PVA opgezegd omdat zij zich niet meer kon vinden in het ontbreken van democratie binnen de PVA. Haar motief werd vooral ingegeven door verschillen van inzicht met fractievoorzitter Harry de Olde en de wijze van optreden als fractievoorzitter.
De PVA is qua verkiezingsprogramma een ‘kloon’ van de PVV van Geert Wilders en kwam nieuw in de gemeenteraad met twee zetels. Harry de Olde kent een politiek verleden uit het ultra rechtse politieke spectrum terwijl Gerwin Kamphuis als ingehuurde kracht bij de gemeente op non-actief werd gesteld. Nadien meldde hij op de website van TC Tubantia dat hij veel zin had om de inmiddels vertrokken wethouder Anthon Sjoers een ‘muilpeer’ te verkopen. Sjoers diende wel een klacht in bij justitie maar tot een vervolging kwam het niet. Kamphuis betichtte de gemeente ook van manipulaties met burgers en ondernemers.
Vorige week meldde het college van B&W dat zij geen inhoudelijk antwoord willen geven op de recente email/brief van PVA aangaande de opgelegde dwangsom aan Kolenbrander Transport. In de brief werd het college van ‘spelletjes’ beticht en PVA eiste het intrekken van de dwangsom.
Of Kamphuis tegemoet komt aan de PVA-eis om zijn zetel in de gemeenteraad op te geven ten gunste van de PVA kan worden betwijfeld. Hij was nog onbereikbaar voor commentaar.

Archief
Terug naar vorige pagina