Politiek nieuws


Plaatsing  
 
04-05-2010  

LA vragen: over schade door Overheidsoorzaken

 

Raadsvragen Leefbaar Almelo – schriftelijk - 3 mei 2010
Leefbaar Almelo heeft vragen naar mogelijke compensatie voor schade door activiteiten van, voor of door de overheid, zoals Nieuwstraat, Grotestraat en nu binnenkort met het Binnenstadsplan voor ondernemers zoals inkomstenderving. Op welke wijze is er een compensatiefonds te regelen met de betrokken ontwikkelaars en andere betrokkenen, en regelt de gemeente een goede communicatie door een overlegplatform of iets dergelijks?

Leefbaar Almelo vraagt zich af welke beleidsoverwegingen er achter de veranderde omgang met verkeersinstallaties zitten, door bijvoorbeeld op meer plekken de oranje knipperregeling te hanteren, of is dit een puur financiële kwestie? Onder andere door het toenemende aantal ongelukken en de ongerustheid onder de verkeersdeelnemers.

Leefbaar Almelo vraagt zich af hoe staat het met schoonmaak en onderhoud van bijvoorbeeld de Almelose AA en andere waters in de stad, gezien de grote verontreiniging en de jaarlijks terugkerende problematiek van wateroverstort met als gevolg massale vissterfte. Vooral de hoeveelheid zwerfvuil baart ons zorgen en Leefbaar Almelo ziet graag dat er maatregelen genomen worden; als Almelo Waterstad wil zijn moet het ook wel goed en schoon zijn om echt blij met die titel te kunnen zijn.

Archief
Terug naar vorige pagina