Politiek nieuws


Plaatsing  
 
28-02-2010  

CDA verdeelt over 2e wethouderskandidaat

 

ALMELO – De CDA-ledenvergadering van afgelopen vrijdagavond gaf geen duidelijkheid wie voor het CDA de tweede wethouderskandidaat wordt naast lijsttrekker Jan van Marle. De partij gaat er kennelijk vanuit dat men wederom in het college komt. Eerder in december werd kandidate Lily Altena ‘geofferd’ door de ‘Sjoers, Slettenhaar, Trienen-clan’ ten gunste van Jan van Marle. Altena trok zich daarna terug als raadskandidaat en heeft sindsdien niets meer van het partijbestuur vernomen waarvoor ze acht jaar in de gemeenteraad zat.
De strijd vrijdagavond ging om de kandidaten Irene ten Seldam en Jan Brand, maar er werd dus niet beslist. Irene ten Seldam is al sinds jaren raadslid en lid van het Raadspresidium. Jan Brand is eveneens raadslid en was vroeger ambtenaar bij de gemeente Almelo en is dat nu in de gemeente Hellendoorn.
Ook bij de huidige coalitiegenoot PvdA was gesteggel om de wethouderskandidatuur. Won Mieke Kuik-Verweg nog vrij eenvoudig het lijsttrekkerschap, de invulling als tweede wethouderskandidaat werd een strijd tussen de huidige wethouder Theo Schouten en fractiegeneraal Bert Kozijn. Schouten won glansrijk en Kozijn wedde ondertussen op twee paarden want hij had ook gesolliciteerd als locatiedirecteur van Lyceum De Grundel in Hengelo. Hetgeen hem publiekelijk niet in dank werd afgenomen door PvdA-voorzitter Hendry Bosch.

Archief
Terug naar vorige pagina