Politiek nieuws


Plaatsing  
 
09-02-2010  

PvdA vraag over tariefstelling Stadsbank

 

Tijdens de informatieve raadsvergadering van 2 februari is uitvoerig stilgestaan bij de armoede bestrijding binnen de gemeente Almelo. Schuldpreventie is een van de speerpunten van dit beleid. Binnen de doelstellingen van schuldpreventie speelt de Stadsbank Oost Nederland een centrale rol. Het moet voor mensen aantrekkelijk blijven om hun financiele huishouding bij de Stadsbank neer te leggen, om te voorkomen dat zij (wederom) schulden gaan maaken. In dit kader maakt de fractie van de PvdA zich zorgen over de nieuwe tariefstelling van de Stadsbank. Personen die op eigen verzoek alleen een bbr willen openen (dus niet i.o.v. Gemeente) zullen maandelijks een eigen bijdrage moeten betalen, maar daarnaast ook eenmalige opstartkosten van €189,-.
Hoe verhouden deze bedragen zich met de realisatie van de schuldpreventie doelstellingen?
Wat is de reden van deze tariefstelling?
Op welke wijze speelt de bijdrage van de gemeente van ongeveer € 500.000 op jaarbasis, een rol binnen de totale budgettering voor armoede bestrijding binnen de gemeente Almelo?
Is het college het eens met onze fractie dat fors investeren in schuldpreventie uiteindelijk een batig saldo voor de gemeente op zal leveren?

Fractie PvdA

Archief
Terug naar vorige pagina