Politiek nieuws


Plaatsing  
 
28-01-2010  

Verkiezingsdebat: Veel geschreeuw en weinig wol


Rad van Fortuin rolt natuurlijk op een nieuw stadhuis
 

ALMELO - Nagenoeg geen publiek trok het openingsdebat van de gemeenteraadsverkiezing in de businessroom van het Polmanstadion. De afwezigen hebben ook niet veel gemist, omdat de diverse woordvoerders veelal bleven hangen in hun eigen retoriek en niet echt het debat aangingen met elkaar. Wrekend was ook de kennis over het gevoerde politieke beleid in Almelo van gespreksleider Drs. Danny de Vries.
De partijen met de meeste aanhang in de zaal mochten het einddebat voeren dus het was niet vreemd dat de lijsttrekkers Jan van Marle (CDA), Mieke Kuik-Verweg (PvdA), Gerrit van Woudenbergh (VVD) en Fred Gerritsen (D66) het debat mochten afsluiten. Van Woudenbergh brak nog een lans voor het alternatieve plan voor de binnenstad van Jan Voskamp, maar hij begreep ook wel dat de gemeenteraad dinsdagavond jl. in meerderheid de Marsroute van het college van B&W heeft aangenomen. In de Marsroute ligt vooral vast het aantal jaarlijks te bouwen woningen te beperken en het Masterplan in getemporiseerde clusters te realiseren.
Slechts Bert Hummels (Leefbaar Almelo) en Gijs Stork (ALA/AOV) lieten een echt eigen geluid horen en Hans Buitenweg  bereed de stokpaardjes van GroenLinks. Jan Veenstra (CU) wasduidelijk over een nieuw stadion door eerst oplossingen te willen bedenken voor o.a. Oranje Nassau en wees financiële ondersteuning voor een nieuw stadion af net zoals Groen Links. Partij Vrij Almelo (PVA) en Burgerbelangenalmelo (BBA) zagen kennelijk de zin van dit preken voor eigen parochie vooraf al niet in en lieten het debat aan zich voorbijgaan. 

Fotoreportage (16 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina