Politiek nieuws


Plaatsing  
 
27-01-2010  

Wethouder Sjoers overleeft felle kritieken

 

ALMELO – Wethouder Anthon Sjoers (CDA)kreeg de afgelopen dagen felle kritieken van ALA/AOV, D66 en VVD in de pers over de positie van de gemeente inzake het verkoopcontract Fortezza-van der Looy. De onbetaalde rekening is opgelopen naar 15 miljoen euro en bovendien rust op de onbetaalde grond een hypotheek van 10 miljoen euro bij de Fries Groningse Hypotheek Bank.
Dat laatste wist Sjoers pas in september jl. erkende hij in het raadsdebat van dinsdagavond. Hij verzuimde wel de gemeenteraad daarover te informeren.
Gijs Stork (ALA/AOV) diende daarom een Motie van Afkeuring in omdat Sjoers dit niet aan de raad had gemeld. D66 en VVD, die wel publiekelijk felle kritiek spuiden, waren tijdens het debat een stuk milder en ondersteunden de motie niet. 
D66 stemde samen met coalitiepartijen CDA en PvdA in met de door het college van B&W voorgestelde Marsroute voor het Masterplan. Daarmee is de keuze voor een nieuw stadhuis op de locatie Kloosterhof weer een stap dichterbij gekomen. Een keuze voor welk ontwerp wordt in februari gemaakt.
Het alternatieve plan Voskamp is daarmee zo goed als kansloos ondanks de toezegging dat het college van B&W nog naar onderdelen van dat plan wil kijken.

Luister naar het interview
met Gijs Stork op Radio Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina