Politiek nieuws


Plaatsing  
 
26-01-2010  

Stork kondigt motie van wantrouwen aan (upd)

 

ALMELO – Wethouder Sjoers kan vanavond de borst nat maken. Gijs Stork (ALA) voelt zich al jaren bedonderd door de wethouder met de antwoorden die hij gaf op diverse vragen inzake de afspraken met projectontwikkelaar van der Looy over de bouw van het megalomane Fortezza. In TC Tubantia zegt Stork absoluut geen verkiezingskoorts te hebben zoals Sjoers heeft beweerd. ‘Ik heb geen vijf jaar koorts.”, stelt Stork. ‘Ik stel al jaren vragen maar krijg nooit afdoende antwoord. Dat Sjoers zegt dat onze kritiek slecht is voor de stad is onzin. Voor miljoenen de boot in gaan dat is pas slecht voor de stad.’
Stork ontdekte dat van der Looy ook nog eens een hypotheek op de grond heeft van 10 miljoen euro bij de FGH Bank maar nog geen cent aan de gemeente heeft betaald.
Al eerder vond Stork dat het college moest aftreden n.a.v. de uitzending van Zembla TV over de gijzeling in het stadhuis. Toen zette Stork niet door met een motie van wantrouwen.

Naschrift redactie:
Wethouder Sjoers erkende pas in september 2009 op de hoogte te zijn geweest van de gevestigde hypotheek bij de FGH Bank. Hij ontkende de raad foutief te hebben geïnformeerd. Het actief informeren van de gemeenteraad vond hij niet nodig omdat de informatie openbaar beschikbaar was.
De door Stork ingediende Motie van Afkeuring kreeg geen steun. Ook niet van de VVD en D66 die publiekelijk ook veel stampij maakten.


Motie van wantrouwen - tegen wethouder A. Sjoers - Fortezza

Archief
Terug naar vorige pagina