Politiek nieuws


Plaatsing  
 
19-01-2010  

VVD neigt naar idee Jan Voskamp

 

ALMELO – De VVD noemt het nog niet te laat om de megalomane plannen van het college van B&W voor de binnenstad nog eens tegen het licht te houden en verwelkomt de visie van oud- projectontwikkelaar Jan Voskamp.
Voskamp kreeg de steun van o.a. de woningbouwcorporaties Beter Wonen en St. Joseph en directeur Kamst van St. Joseph presenteerde samen met Voskamp zelfs het alternatieve plan voor een herontwikkeling van de binnenstad.
Vreemd dat de corporaties zo achter de ideeën van Voskamp staan? Dat kan haast niet anders betekenen dat het al jaren niet echt botert tussen de corporaties en ‘grootdenker’ wethouder Anthon Sjoers (CDA).
Al in voorgaande raadsperiodes werd er gewaarschuwd voor een verkeerde vorm van groot denken en werd door Burgerbelangenalmelo (BBA) openlijk stelling genomen tegen een groot nieuw stadhuis waar alle ambtenaren onder één dak zouden moeten gehuisvest om de teamgeest te bevorderen. Nu vier jaar later is dat idee van alles samen al lang vergeten en is het laatste plan voor een nieuw stadhuis al stukken kleiner in m2 dan het huidige, maar het kost wel een vermogen door de hoge eisen die gesteld worden aan het ontwerp en uitvoering.

Voskamp wil de ‘rim ram’ tussen het huidige stadhuis en de vijver bij Kreta slopen en daar een kleiner nieuw stadhuis ontwikkelen en het huidige stadhuis renoveren.
Sjoers beweerde altijd dat renovatie duurder zou zijn, maar nu zeggen deskundigen dat dit best kan en helemaal niet duurder is dan renovatie.
In ieder geval aanleiding voor de VVD om een quick scan te willen laten uitvoeren over de haalbaarheid van de alternatieven van Voskamp. In de bijlage dan ook de stellingname van VVD-voorman Gerrit van Woudenbergh.
 


VVD reactie op alternatieven van Jan Voskamp

Archief
Terug naar vorige pagina