Politiek nieuws


Plaatsing  
 
13-01-2010  

D66 wil alsnog stadhuis renoveren

 

ALMELO – Het inzicht komt soms met de jaren. D66-voorman Fred Gerritsen wil nu de tering naar de nering zetten en het huidige stadhuis renoveren. Liep hij jaren juichend achter het college van B&W aan en maakte hij een slippertje met de VVD om een stadhuis in het Twentecentrum onder te brengen, nu kiest hij eieren voor zijn geld. Het huidige stadhuis moet blijven en de parkeergarage e.d. moeten wijken voor zicht op het vernieuwde marktplein.
Ach ja, ALA-voorman Stork betwijfelde altijd al de noodzaak van nieuwbouw en 'luis in de pels' Burgerbelangenalmelo (BBA) was altijd mordicus tegen en leverde al in 2004 een schetstekening in om het huidige stadhuis met één verdieping te verhogen, de ‘rim ram’ tussen het stadhuisbordes en de vijver te slopen - zodat ook de bibliotheek de zichtruimte krijgt die het verdiend - en een kantoor met ondergrondse verbinding te bouwen op de vrije ruimte aan de Boddenstraat. De gemeente kocht na het inleveren van de BBA-schets wel heel snel de Reuten-panden aan van Voskamp Vastgoed en sloopte die omdat het restaurant dat er in gevestigd was, ter ziele was gegaan. Op de maquette in het infohuis van de gemeente aan het Kolkje staat nu een kantoorgebouw ingepland.
Ja, dat BBA-plan werd door een aantal stadsontwerpers bij de afd. bouw & woningtoezicht zeer goed ontvangen, maar ja een aantal van die ambtenaren zijn weg gebonjourd naar de gemeente Hengelo. Interne kritiek op de gemeenteplannen werd tijdens het bewind van de inmiddels vertrokken gemeentesecretaris Geerdink namelijk niet gepruimd.

Archief
Terug naar vorige pagina