Politiek nieuws


Plaatsing  
 
11-01-2010  

D66 vragen over prijsverhogingen Hof 88

 

Verontrustte geluiden van verenigingen in de stad hoort de fractie van D66 over de voorgenomen prijsverhogingen bij gebruik van ruimtes in Hof 88.
Tot nu toe betaalt men € 25,00 per dagdeel en in 2011 wordt daar € 25,00 per uur voor in rekening gebracht. Een verhoging van maar liefst 2,5 en in sommige gevallen zelfs 3 x het tot nu toe betaalde bedrag. Waarom?
Bij navraag wordt geantwoord: “Dat heeft de gemeenteraad zo beslist”.
Maar wat heeft de raad nu beslist? Hof 88 moet de prijzen verhogen en wel zodanig dat hetzelfde huurbedrag in rekening word gebracht als er voor de ruimtes in gemeentelijke gebouwen betaald moet worden.

Dat kan best redelijk zijn, daar wil de fractie van D66 het niet over hebben. Echter, wie gebruiken die ruimtes in Hof 88 voor het merendeel?
Clubs die zich bezig houden met kunstzinnige en /of creatieve activiteiten.
Is het niet juist een gemeentelijke taak soortgelijke activiteiten te stimuleren en te ondersteunen? Dit lijkt meer op ontmoedigen dan op ondersteunen.
Van diverse zijden vernemen wij dat verenigingen al bezig zijn naar andere oefenruimtes te zoeken. Voorts ligt het in de bedoeling om Hof 88 te verzelfstandigen. Met ingang van 2011 zal er een stichting gevormd moeten worden die Hof 88 gaat exploiteren.
Is het dan niet onhandig om nu als gemeente besluiten te nemen over prijsverhogingen, waar vervolgens het stichtingsbestuur het maar mee moet doen?
Is het niet verstandiger een opdracht mee te geven aan het bestuur dat er meer marktconforme prijzen gevraagd zullen moeten worden en het aan het bestuur over te laten daar zelf een lijn in te vinden?

Vragen:
- Is de wethouder bereid het beleid voor Hof 88, dus ook de financiële regelingen opnieuw aan de orde te stellen bij de Voorjaarsnota?
- Is de wethouder bereid het voorliggende plan voor betaling van huur van ruimtes in Hof 88 onder voorwaarden over te laten aan het te vormen stichtingsbestuur, zoals hierboven aangegeven?

Fractie D66, Fred Gerritsen

Wethouder Kuiper (PvdA): De nieuwe koffieprijs is onlangs op verzoek van de raad aangepast binnen het gestelde budget (Red. andere consumpties hoger). De huurverhogingen per 2011 zijn een gevolg van het raadsbesluit tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota 2009. Het lijkt me niet zinvol vooruit te lopen op een mogelijk besluit tot privatisering. Als u het raadsbesluit alsnog wilt herzien, is de behandeling van de Voorjaarsnota 2010 het moment dat te doen. 

Archief
Terug naar vorige pagina