Politiek nieuws


Plaatsing  
 
13-12-2009  

CDA en D66 hebben vragen over Indigo

 

Zoals u weet is zaterdag jl., ter gelegenheid van het eerste lustrum van de Stichting Indigo, de expositie Retrospectief van Sibyl Heijnen, in de kunsthal van Hof88 geopend. De expositie bevat tot grote teleurstelling van zowel het bestuur van de Stichting als van de kunstenares, die dit jaar haar 25-jarig jubileum als beeldend kunstenaar viert, niet dat programma dat aanvankelijk de bedoeling was. Een in allerijl gemaakte afspraak op 7 december jl. werd door de wethouder om 16.30 uur diezelfde dag afgezegd.

Naar aanleiding hiervan hebben wij de volgende vragen:
1. Waarom heeft het antwoord op de brief van Indigo d.d. 13 februari 2009 voor een subsidie voor deze bijzondere expositie, ondanks herhaaldelijke navraag, tot 3 oktober jl. moeten duren?
2. Waarom heeft het antwoord op het verzoek van Indigo van 3 oktober jl., om bij wijze van hoge uitzondering gedurende de expositie gebruik te mogen maken van de tuinzaal, eveneens ondanks herhaald informeren, tot 3 december jl. op zich laten wachten?
3. Hoe verhoudt deze handelwijze zich met de meermalen in deze Raad en door u uitgesproken ambitie omtrent het cultuurbeleid?
4. Hoe verlopen de contacten met de Stichting Indigo en ook de Stichting Helicon over de visie rondom de toekomst van de kunsthal waarvan u in uw brief van 17 februari jl. melding maakt?

Woordvoerder: Jan Brand, die de vraag mede namens D’66 zal stellen.

Archief
Terug naar vorige pagina