Politiek nieuws


Plaatsing  
 
09-12-2009  

Veel klachten kerstboom, gemeente doet weinig

 

ALMELO – De felblauwe Led-verlichting in de gemeentelijke kerstboom kan lang niet iedereen bekoren en het regent klachten van vooral oudere bewoners aan de Klara Zetkinstraat en andere appartementgebouwen rondom de vijver waarin de kerstboom is geplaatst. De mensen klagen over de overheersende blauwe kleur die tot in de woonkamers schijnt en sommigen zelfs uit de slaap houdt.
Niet dat die klachten nu echt helpen, want de keuze voor kerstversiering in de gemeentelijke kerstboom is de bevoegdheid van een of andere ‘hotemetoot’ in het stadhuis en dat kan natuurlijk niet genegeerd worden. Nee, er is besloten dat de blauwe lampjes ‘netter en beter’ worden opgehangen zodat ze minder naar buiten uitstralen.
<< In afwachting daarvan is de stekker uit het stopcontact getrokken. Waarom gekozen is voor koud aandoende felblauwe Led-lampjes in plaats van raditioneel rustgevend wit vraagt men zich in het stadhuis niet af. Ook niet waarom ouderen zo vaak geelgekleurde brillenglazen krijgen voorgschreven om het zicht te verbeteren. Waarom ook, het gepeupel is er alleen om eens per vier jaar te stemmen om de ‘hotemetoten’ weer te kunnen laten regeren! 

Archief
Terug naar vorige pagina