Politiek nieuws


Plaatsing  
 
01-12-2009  

CDA/PvdA willen interpellatiedebat VVD-Fortezza

 

Aan: de voorzitter van de gemeenteraad te Almelo
Stadhuisplein 1
7607 EK Almelo
Van: G.H. Slettenhaar, voorzitter CDA fractie

Datum: 29 november 2009

Betreft: interpellatieverzoek
 

Edelachtbare heer van Lidth de Jeude,

Langs deze weg wil ik u namens de fractie van het CDA op grond van artikel 36b van het reglement van orde een verzoek tot interpellatie voorleggen voor de raadsvergadering van 1 december aanstaande.
Het onderwerp is het persbericht van de VVD fractie met als titel “Projectontwikkelaar Van der Looy studeert op VVD voorstel stadhuis”. Voor de volledigheid is het persbericht bijgevoegd als bijlage 1. De inhoud van dit schrijven roept bij ons vragen op voor zowel college als de VVD fractie.

College
1.Was het college vooraf geïnformeerd door de VVD fractie dat zij voornemens waren om een verzoek te doen aan Projectontwikkelaar Van der Looy om te bezien of het nieuwe stadhuis in gepast kan worden in Fortezza?

2.Indien het college niet vooraf is geïnformeerd, hoe ervaart zij het verzoek van de VVD fractie aan Projectontwikkelaar Van de Looy

3.Indien het college vooraf is geïnformeerd, heeft het college het verzoek ontraden of heeft zij er mee ingestemd en op grond van welke argumenten?

4.Is er naar aanleiding van het persbericht contact geweest tussen college en Projectontwikkelaar Van der Looy? Zo ja, wie heeft hierin het initiatief genomen?

5.Zijn er volgens het college, na het vaststellen van het voorlopig stedenbouwkundig ontwerp stadhuiscluster in de raad van 27 oktober, de omstandigheden zodanig veranderd of nieuwe inzichten aangedragen die een heroverweging van het genomen besluit rechtvaardigen?

VVD fractie
1.Is de VVD fractie voornemens om consequenties te verbinden aan de studieresultaten van Projectontwikkelaar Van de Looy Projectmanagement B.V. te Weert?

2.Is VVD fractie voornemens, indien naar het oordeel van de VVD fractie de studieresultaten daartoe aanleiding zouden kunnen geven, om met een initiatief voorstel naar de raad te komen om de tot op heden democratisch genomen besluiten om te komen tot een nieuw stadhuis opnieuw ter discussie te stellen?

3.Neemt de VVD fractie daarbij ook de mogelijke juridische consequenties en financiële gevolgen zoals meerkosten en schadeclaims in overweging?
Immers er is al een opdracht verstrekt aan drie architecten om te komen met een ontwerp.

4.Hoe verhoudt het mogelijk inpassen van het nieuwe stadhuis in Fortezza zich ten opzichte van het binnenstadsplan. Haalt u, met het verplaatsen van het nieuwe stadhuis, niet het fundament onder het binnenstadplan weg?

5.Hoe verhoudt het verzoek aan Projectontwikkelaar Van de Looy Projectmanagement B.V. te Weert om te bestuderen of het mogelijk is om het nieuwe stadhuis in te passen in Fortezza zich in de beleving van de VVD fractie tot de kaderstellende, controlerende en volksvertegenwoordigende rol van de Raad?
De raad heeft toch al besloten waar het nieuwe stadhuis moet verrijzen?

Ter informatie, het interpellatieverzoek is besproken met de Partij van de Arbeid en zij steunen het verzoek.

Met vriendelijke groet,
 

G.H. Slettenhaar
Fractievoorzitter CDA

Archief
Terug naar vorige pagina