Politiek nieuws


Plaatsing  
 
02-02-2009  

VVD vindt PvdA hypocriet inzake stadhuis

 

HYPOCRIET

De PVDA wil met alle geweld zijn zin doordrijven dat de burgers van Almelo moeten beslissen, welk ontwerp voor het nieuw te bouwen stadhuis, het uiteindelijk gaat worden.
Het VVD standpunt over dit punt is duidelijk: De Raad moet luisteren naar de burgers dat is vanzelfsprekend, als we dat niet zouden doen dan worden we daar eens in de vier jaar door diezelfde burgers genadeloos door afgestraft.
De Raad moet vooral goed luisteren naar de burgers en vooral op tijd luisteren, maar nooit de ons opgelegde verantwoordelijkheid uit de weg gaan door de keuze bij de burgers neer te leggen.

Waar zit nu de hypocrisie bij de PVDA, dan roep ik even in de herinnering dat wij in 2007 samen met D66 een burgerinitiatief hebben ondersteund, om het nieuwe stadhuis te vestigen in het Twentecentrum , dit burger initiatief ( georganiseerd door Almelose burgers) kwam met ongeveer 2000 handtekeningen op de proppen, al deze Almeloers ondersteunden het voorstel om het nieuwe stadhuis in het Twentecentrum te vestigen.

Dezelfde PVDA die zich nu druk maakt om de burgers te laten beslissen over het ontwerp van het nieuwe stadhuis, was er bijna twee jaar geleden als de kippen bij om die 2000 handtekeningen van Almelose burgers naar de prullenbak te verwijzen.

Dat noem ik nu gelegenheidspolitiek van de eerste orde, als je denkt er goede sier mee te kunnen maken dan sleep je de burgers erbij en bij een initiatief waar de burgers zelf mee kwamen, maar dat je niet wilt, dan telt de mening van de burger kennelijk niet mee!

Directe gevolg van het niet gebruik maken van het Twentecentrum en zijn omgeving voor het nieuw te bouwen stadhuis is een hoop onrust in de stad in en om de Kloosterhofflat, jarenlange vertraging, want als de Raad in 2007 het burgerinitiatief had ondersteund, dan had de bouw in 2009, dus dit jaar al kunnen beginnen!

De VVD heeft het voorstel communicatieplan ontwerpfase nieuw stadhuis wel ondersteund, maar vind de plek in en rond het Twentecentrum nog steeds de beste plek, het zou versneld heel veel problemen oplossen.

Gerrit van Woudenbergh

Archief
Terug naar vorige pagina