Politiek nieuws


Plaatsing  
 
01-11-2022  

Burgemeester Gerritsen herbenoemd voor 6 jaar


Burgemeester Arjen Gerritsen opnieuw benoemd en raadslid Michael Reuvekamp (LAS) tijdelijk benoemd als vervanger van de zieke Robin Gelici.
 

ALMELO – Een maand later dan voorzien, vond vanavond de beëdiging  plaats van de Almelose burgemeester Arjen Gerritsen. Toen liet de Overijsselse Commissaris de Koning  Andries Heidema verstek gaan wegens corona maar vanavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad werd de herbenoeming voor een periode van 6 jaar alsnog bekrachtigd door het afleggen van de eed over het eerder genomen Koninklijke Besluit.
CdK Heidema noemde Gerritsen een ervaren, zelfverzekerde en slagvaardige bestuurder met een eigen stijl en een goeie drive: „En je houdt graag het tempo erin. Je hebt een klik met Almelo en Almelo heeft een klik met jou. En jij hebt mij duidelijk gemaakt dat je hier dolgraag verder wilt als burgemeester”
De geboortige Enternaar Arjen Gerritsen was eerder wethouder in Wierden, burgemeester van de toenmalige gemeente Haren (2002-2007) en de gemeente De Bildt voordat hij voor de eerste keer in 2016 werd benoemd in de stad waar hij in zijn jeugdjaren de middelbare school doorliep en bestuurskunde studeerde aan de Hogeschool Twente.   

In het kielzog van de beëdiging van burgemeester Gerritsen vond ook de benoeming plaats tot raadslid van Michael Reuvekamp. De Almelose oud- ondernemer volgt tijdelijk het ziek gemelde raadslid Robin Gelici (LAS) op voor een periode van 16 weken.
Oud- raadslid Marcel Zielman werd benoemd tot 'eerste reserve' (raadsvolger) bij de fractie SociaalDemocraten.nu   
 

Archief
Terug naar vorige pagina