Politiek nieuws


Plaatsing  
 
27-10-2008  

CDA vragen over spoor, handhaving en WSP

 

Bijgaand de vragen van het CDA ten behoeve van het vragenhalfuur 28-10-2008

Almelo werkt aan de stad
Almelo werkt aan de stad, dat geeft hier en daar problemen met de bereikbaarheid. De bouw van de brug Nieuwstraat-Zuiderstraat duurt langer. De overweg Schoolstraat-Violierstraat wordt één richtingsverkeer. Blijft over de overwegen bij de Rietstraat, Aalderinkssingel en en de tunnel Wierdensestraat.
De CDA -fractie wil graag weten welke consequenties dit heeft voor de snelheid waarmee ambulance, brandweer en politie ter plekke zijn?

Vergunningen en handhaving
Op het gebied van vergunningen en handhaving spelen vele zaken (Wet WABO, de commissie Mans en de vorming van omgevingsdiensten).
Het kabinet heeft over het laatste punt op 24 oktober 2008 een standpunt ingenomen. De VNG en het IPO verschillen van mening over de vorming van robuuste uitvoeringsdiensten.

Het CDA heeft hierover de volgende vragen:

a) is in uw college al gesproken over deze ontwikkelingen;
b) bent u met de CDA fractie van mening, dat de invoering van omgevingsdiensten veel mensen in onze organisatie zal raken en kan leiden tot personele veranderingen;
c) kunt u aangeven op welke wijze u op deze ontwikkeling gaat inspelen;
d) kunt u aangeven hoe en op welke wijze u de raad gaat betrekken bij de consequenties van deze belangrijke ontwikkelingen.

Evaluatie wijkservicepunten
Tijdens de behandeling van de voorjaarsnota 2008 heeft wethouder Schouten met betrekking tot de evaluatie wijkservicepunten gezegd dat het college de raad zo snel mogelijk per raadsbrief zal informeren over de evaluatie en de opvattingen daarover. Vervolgens zei de heer Schouten citaat: ”(ik hoop dat dit kan binnen enkele weken; het zit er aan te komen, en wij proberen het echt snel te doen).” einde citaat.

We zijn nu enkele maanden verder en nog steeds in afwachting van de evaluatie en de opvatting van het college!

Archief
Terug naar vorige pagina