Politiek nieuws


Plaatsing  
 
22-01-2018  

LAS-debat: 'Hoe kan parkeerbeleid beter?'

 

ALMELO – Zelfs de VVD strijd bij monde van lijsttrekker Jemy Pauwels niet meer voor vrij parkeren om meer winkelend publiek naar de binnenstad te trekken. ‘Gratis parkeren is een illusie’, zegt Pauwels in Tubantia maar de leegstand is enorm en dat heeft alles te maken met bereikbaarheid en parkeren. Wijkwinkelcentra in de Schelfhorst, Sluitersveld en het Van Goghplein zijn ‘booming’. Het parkeren is er gratis. Veel Almeloërs trekken ook de stad uit met Wierden als dichtstbijzijnde locatie. Winkelen kan er gratis in de blauwe zone.

Dat het anders kan, laat gastspreker Remco Klomp horen, zegt LAS in haar aankondiging op de website. Volgens LAS geeft Klomp zijn visie hoe in Almelo wel gratis parkeren voor de shoppende bezoeker aan de Almelose binnenstad kan worden ingevoerd. Klomp is als projectontwikkelaar in heel Nederland betrokken geweest bij binnenstedelijke ontwikkelingen en heeft op basis daarvan tal van goede ervaringen opgedaan, volgens LAS dat de slogan voert 'Samen kunnen wij meer'.

Iedereen die zich betrokken voelt bij het Almelose parkeerbeleid is van harte welkom om gratis aan te schuiven voor een debat dat plaatsvindt na de inleiding van Dhr. Klomp. De zaal is open vanaf half acht. Dan staat de verse koffie klaar. Lokaal Almelo Samen is van mening dat er nog veel schort aan het parkeerbeleid in Almelo en wil vooral mede op basis van de mening van de inwoners en bezoekers van het LAS-debat in 't Dok het standpunt formuleren dat wordt ingenomen tijdens discussies over dit onderwerp in de gemeenteraad.

Archief
Terug naar vorige pagina