Politiek nieuws


Plaatsing  
 
20-01-2018  

Herman Hoften lezing door Nelleke Vedelaar

 

ALMELO - Kersverse voorzitter van de PvdA Nelleke Vedelaar houdt in 2018 de Herman Höften lezing. De lezing wordt gehouden op maandag 29 januari in leescafé de Meridiaan in de bibliotheek in Almelo.

Herman Höften Lezing

Sinds 2008 organiseert de PvdA Almelo ieder jaar de Herman Höften lezing. Herman Höften was ruim dertig jaar raadslid en had in alle geledingen van onze maatschappij zijn invloed. Het was een sociaal democraat in hart en nieren. Nadat hij in oktober 2007 overleed, besloot het bestuur van de lokale afdeling een jaarlijkse lezing te houden, die naar Herman Höften is vernoemd.
De lezing van 2018 is de tiende Herman Höftenlezing. Om deze speciale editie extra luister bij te zetten, zal een lied uit de musical Het Verzet Kraakt – waarin Herman Höften de centrale figuur was – worden opgevoerd.

Nelleke Vedelaar
Nelleke Vedelaar is op 7 oktober benoemd tot voorzitter van de Partij van de Arbeid. Nelleke Vedelaar (1977) was sinds 2010 wethouder in de gemeente Zwolle met onder meer zorg, wonen en sociale zaken in portefeuille. Daarvoor was ze vier jaar raadslid in Zwolle. Binnen de Partij van de Arbeid schreef ze mee aan het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen.
Nelleke Vedelaar: “Herman Höften ging in zijn acties altijd uit van de wensen en zorgen van de inwoners van Almelo. Politiek was een middel om het leven van deze inwoners beter te maken. Ik neem daar een voorbeeld aan. De belangrijkste taak voor sociaaldemocraten is weten wat er leeft, lokaal en regionaal, en dat vertalen naar concrete oplossingen. Of dat nu in de gemeenteraad is of in Den Haag en Brussel. Daarom ben ik zeer vereerd deze lezing te mogen geven.”


De lezing wordt gehouden op maandag 29 januari, vanaf 19.30 uur in het leescafé van de bibliotheek en is gratis toegankelijk.

Archief
Terug naar vorige pagina