Politiek nieuws


Plaatsing  
 
22-10-2008  

VVD steunt uitbreiding Polmanstadion

VVD-vragen over herschikking ON-velden
 

rondvraag voorbereidende raad van 28 oktober a.s.

De problematiek rond de uitbreiding van het Heracles Stadion spitst zich toe op de verplaatsing van ON.

De verhuizing van ON naar de flexlocatie is de komende 5 jaar nog geen optie. ON wil wel meewerken, maar wil niet de dupe worden van te snel genomen besluiten. Deze stellingname moet iedere betrokkene respecteren.

De VVD-fractie denkt dat de politiek van Almelo nu aan de beurt is om richting te geven aan de impasse van dit moment. Daarom hebben we de volgende vragen:
- De gemeente Almelo is eigenaar van de sportterreinen en diverse opstallen van de verenigingen die rondom het Polman-stadion gevestigd zijn. De kantines zijn eigendom van de clubs en staan op erfpachtgrond. Bent u het met dit basis uitgangspunt eens?
- Om die reden is een tijdelijke herverdeling van het gebruik van deze gemeentelijke sportterreinen, een oplossing die in onze ogen acceptabel is.
Bent u dat met ons eens?
- Bent u bereid, als eigenaar van de terreinen, dit argument bij de Sportraad in te brengen en -politiek gezien- zwaar te ondersteunen?
- De kosten van een tijdelijke verplaatsing van de kantine/het clubgebouw/tribune van ON, mogen in onze ogen geen financiële belemmering zijn en kunnen in de onderhandeling met de Stichting Stadion Heracles worden meegenomen. Bent u bereid dit in de onderhandeling mee te nemen?


De VVD-fractie


Voor deze

G.H. van Woudenbergh

Archief
Terug naar vorige pagina