Politiek nieuws


Plaatsing  
 
25-04-2017  

LAS boos over uitblijvende beantwoording B&W


Het college van B&W liet deze week weten de beste gemeente van Nederland te willen worden in digitale dienstverlening.
Het beantwoorden van vragen van raadsfracties gaat echter nog langzamer dan met de ouderwetse typemachine, ondanks dat de post van de raad per email gaat.
 

ALMELO – De oppositiefractie Lokaal Almelo Samen (LAS) heeft een ‘boze’ brief gestuurd naar het college van B&W over de trage beantwoording op vragen van de fractie. De termijn die daarvoor staat is 30 dagen.  ‘Overschrijding hiervan is ongewenst, mede omdat u hiermee een goed functioneren van de raad in haar controlerende taak zwaar belemmerd en frustreert. Hoeveel dagen denkt u in vredesnaam nodig te hebben om een paar simpele vragen te beantwoorden?’, stelt raadslid Louis Kampman in zijn schrijven. Kampman ondersteund in de brief tevens de eerdere opmerkingen hierover van de fractie Democraten.nu

Verder wijst Kampman het college er op dat er nog geen antwoorden zijn op gestelde vragen over bedrijventerreinen in Almelo (67 dagen), vragen over oninbaar verklaring van 184.400 euro (43 dagen), vragen over Mobiliteitsplan Noordoost (41 dagen) en vragen Wet Markt en Overheid die met 27 dagen bijna de antwoordlimiet heeft bereikt.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina