Politiek nieuws


Plaatsing  
 
24-07-2016  

Klachten over houtsnippers en bloed in speeltuin


Lezersreactie 26-7-2016

Over dit artikel!
Niet alleen op de Windmolenbroek! Op de Schelfhorst zijn ook diverse speeltuinen (sinds een jaar ongeveer) voorzien van de gehate houtsnippers. Kinderen spelen niet meer in de speeltuinen en met zand spelen is voor de kinderen natuurlijk ook erg fijn/leuk!
Met Vriendelijke Groet,
Mike V.
 

ALMELO – Aan de Pelikaan in de wijk Windmolenbroek heeft de gemeente het val-zand in de openbare buurtspeeltuin vervangen door houtsnippers. Reden de onhygiënische toestanden veroorzaakt door katten die in het val-zand van de speeltuin hun behoefte doen. Het telkens vervangen van zand is voor de gemeente een te kostbare zaak.
Toch is niet iedereen blij met de houtsnippers, vernam PVA-raadslid Harry de Olde, omdat kinderen gewond raakten door houtsplinters. Reden voor het raadslid om verantwoordelijk wethouder Anja Timmer te bevragen over nut en noodzaak van de gestortte houtsnippers. Ook de buurt stuurde een brief (met handtekeningen) om Timmer hetzelfde te vragen. Volgens Timmer voldoen de aangebrachte houtsnippers echter aan de gestelde wettelijke eisen.

Kijk voor meer info op veiligheid.nl
 

Archief
Terug naar vorige pagina