Politiek nieuws


Plaatsing  
 
16-10-2015  

LAS ondersteunt kritiek burgers op parkeerbeleid

 

ALMELO – Het Tubantia-stadsdebat in ’t Hookhoes over het aangekondigde nieuwe parkeerbeleid van de gemeente maakte pijnlijk duidelijk dat het college van B&W in de persoon van wethouder Irene ten Seldam flink wat kritiek te verwerken kreeg over het plan de parkeertarieven flink te verhogen van 1,50 naar 2,50 euro per uur, zeven dagen per week. Ook het afschaffen van de begin dit jaar ingestelde blauwe zones kreeg de handen niet massaal op elkaar.  Ten Seldam kwam in haar betoog niet verder dan dat zij de wil van de raad om 1,2 miljoen extra te willen bezuinigen, uitvoerde. Dat werd fel bestreden door raadsnestor Gijs Stork van de fractie Lokaal Almelo Samen (LAS) die ook nog eens simpel berekende dat het bezuinigingsdeel in de taakomschrijving van parkeerbeheer deels een schot in eigen voet is en de rest een ordinaire lastenverhoging voor de burger die wil gaan shoppen in de binnenstad, een mening die ook de VVD huldigt.
Op de nieuwe website en het nieuwe facebook-account van de fractie LAS wordt dat nog eens helder neergezet. Ook deelt LAS een sneer uit naar het CDA en D66 (3 zetels in het college van B&W) die beiden in de stemwijzer 2012 verkondigden dat het parkeren in de binnenstad gratis moet worden. LAS vraagt zich af of dit geheugenverlies is of kiezersbedrog?

Niet alleen LAS verwijst het voorgestelde nieuwe parkeerbeleid per 1 januari 2016 naar de prullenbak, ook de middenstand in de binnenstad keert zich massaal tegen het verjagen van de consument door hen fors in de buidel te tasten. Centrum Almelo Aktief, de club van de winkeliers onder aanvoering van oud- wethouder Gerrit van Woudenbergh, is zelfs een petitie gestart en roept de burgers massaal op om die petitie te ondertekenen. De formulieren liggen in de winkels!

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina