Politiek nieuws


Plaatsing  
 
04-10-2008  

VVD wil bewonersbudgetten voor alle wijken

 

VVD vraag voor het vragenuur van 7 oktober

betreffende Bewonersbudgetten: overnemen vouchersysteem

Het College stemt in met de model G31 “Subsidieverordening vouchers bewonersinitiatieven” ten behoeve van verdeling van voor de G31 gemeenten, beschikbaar gekomen bewonersbudgetten.
In de voorwaarden die aan de toekenning van deze budgetten worden gesteld komen wij enkele zaken tegen die naar mening van onze fractie maatwerk onmogelijk maken en een beperkende werking hebben op het gewenste doel, de sociale cohesie in de buurt en de initiatieven van bewoners.

Wij hebben daarom de volgende vragen.

1. Waarom worden deze gelden die door de overheid voor alle wijken beschikbaar worden gesteld nu alleen in achterstandswijken beschikbaar gesteld.
2. Hoe valt dit te rijmen met de stelling die afgelopen dinsdag werd ingenomen dat er in Almelo geen probleemwijken zijn maar wel burgers met problemen.
3. Is het niet veel zinvoller om deze Vouchers in alle wijken in te zetten zodat, op sociaal vlak alle wijken kunnen profiteren van deze mogelijkheid. Het lijkt nu of de Gemeente (positief) discrimineert door mensen uit te sluiten van deze mogelijkheid alleen omdat, ze in een bepaalde wijk wonen die niet wordt aangemerkt als achterstandswijk.

De VVD-fractie
H.Sijgers

Archief
Terug naar vorige pagina