Politiek nieuws


Plaatsing  
 
29-03-2015  

Raadslid Gerrit Stam claimt naam die niet kan


Twitterfoto - Gerrit Stam

TEKST PERSBERICHT 28-3-2015:

Ik heb besloten om onder de naam ALA plaats te nemen in de gemeenteraad.
Op deze wijze is voor iedereen duidelijk welk programma ik zal volgen en zo kan ik mijn kiezers goed vertegenwoordigen.

Met vriendelijke groet,

Gerrit Stam
 

ALMELO – Eerder deze week het politieke nieuws dat raadslid Gerrit Stam uit de fractie is gedonderd van de onder de naam LAS samenwerkende lokale politieke partijen ALA, BBA en Almelooooo.
Raadslid Stam stond tweede op de kieslijst voor ALA tijdens de gemeenteraadsverkiezing van maart 2014 en werd voorbijgestreeft door voorkeurstemmen op Marike van Doorn maar kwam uiteindelijk in de raad op basis van een restzetel die hij te danken had aan de lijstverbinding met BBA en Almelooooo. Toch is het geheugen blijkbaar kort, want Stam wilde meer een eigen koers en kon zich niet vinden in de gemeenschappelijke deler die fractievoorzitter Gijs Stork uitstippelde voor de samenwerkende raadsfractie LAS. Het hogere doel was namelijk als lokale partijen de krachten bundelen en tot dusverre ging dat blijkbaar prima volgens zes van de zeven raadslieden en ondanks dat het ultieme doel, een vuist maken in de coalitievorming, niet lukte.
De met verlof zijnde burgemeester Jon Hermans oefende destijds kritiek uit op de vorming van LAS via RTV Oost en liet daarmee blijken niet geheel onbevooroordeeld te zijn t.a.v. het dreigende uiteenvallen van de oude coalitie CDA/VVD/PvdA. Het kwam haar op de nodige kritiek te staan van lezers in Tc Tubantia, maar haar partij de VVD koos echter eieren voor haar geld door niet meer aan de college-onderhandelingen deel te nemen.
Politiek nieuweling Stam denkt nu de ‘waakhond’ te moeten zijn van de ALA-idealen door niet alleen de partijnaam te willen claimen, maar ook nog eens als ‘enige’ ALA-vertegenwoordiger vragen te moeten stellen over de situatie van de winkeliers in de Havenpassage. Alsof raadsnestor Stork in al die tientallen jaren niet heeft bewezen zijn mannetje te staan als raadslid.
Vragen van Stam aan het college over het opzeggen van de huur een jaar geleden door Bruna vanwege de onzekerheid t.a.v. de vernieuwing van de binnenstad. Vragen ook die nauwelijks enige invloed zullen hebben omdat het college van B&W de regie over de herontwikkeling van de Havenpassage aan marktpartij Urban Interest heeft gegeven met instemming van een meerderheid van de gemeenteraad voor de raadsverkiezing van 2014 en daar was Stork destijds zeer kritisch over.


Vragen aan B&W van raadslid Stam over verontruste winkeliers Havenpassage

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina