Politiek nieuws


Plaatsing  
 
24-02-2015  

Almeloƫrs kandidaat voor de Statenverkiezing

 

ALMELO – Het is even zoeken naar Almelose kandidaten op de diverse kandidatenlijsten voor de provinciale verkiezing op 18 maart a.s.
Bij het CDA zelfs niet een, ondanks dat de peilingen uitwijzen dat het CDA wel weer eens de grootste kan worden in de Staten te Zwolle. Jammer? 'T is maar hoe je het bekijkt. Het Almelose CDA-clubje heeft de stad in de afgelopen jaren wel op de rand van de financiële afgrond gebracht.
De PvdA komt met Bert Kuiper, oud- wethouder voor de PvdA van het stadje aan de Aa. Schier op een onverkiesbare plaats, tenzij er heel veel voorkeurstemmen op hem worden uitgebracht en dat bij slechte peilingen.
Ook de Almelose ‘lokalo’s doen voor het eerst aan de Statenverkiezing mee. Veteraan Jan Hammink doet als raadslid van LAS een gooi naar een Zwolse zetel namens de lokale partijen. Nog nooit zat een vertegenwoordiger van een lokale partij in de Overijsselse provinciale staten, maar gelet op de zetelverdeling in de Overijsselse gemeenten, is de kans op zetels in Zwolle geen utopie. Voor Jan Hammink is dat wellicht een brug te ver, gelet op zijn 12e plek. Ook voor hem geldt dat veel voorkeurstemmen daar wellicht verandering in kunnen brengen.
Bij de VVD maar liefst 3 Almelose kandidaten, te weten de onbekenden Yvonne Koolhaas (8) en Marco Haakmeester (23) en het oud- raadslid Bert Heite (18). Voor de derde partij van Overijssel zijn de peilingen ronduit slecht.
Bij de PVV één Almelose kandidaat, de onbekende Peter Oude Wesselink op een kansrijke 7e plek, gelet op de peilingen.
Bij de SP lijkt de derde plek voor Gezina van der Ven-Lodder een zekerheid. Voor de onbekende Tessa Grobben op plek zes ligt een zetel in het verschiet, gelet op de peilingen. Voor Javier Cornelissen (23) niet, maar die heeft de handen al vol aan zijn taak als wethouder in Almelo.
D66 Almelo heeft haar kansen laten lopen op een vertegenwoordiging. Rineke Gieske-Mastenbroek staat slechts op de onverkiesbare plaats 26 en dat terwijl D66 op het Pechtold-effect in de ‘winning mood’ is en ondanks de steun aan impopulaire Haagse maatregelen.
Met zittend raadslid Wouter Teeuw (22) heeft de Almelose tak van de ChristenUnie geen verkiesbare plek. Landelijk staat de partij in de polls slechts op een bescheiden winstje.
Bij GroenLinks is het eveneens droefenis. De Almelose tak heeft Marinus Trommel (15) weer van stal gehaald. Trommel zal dus wel actief blijven voor de Voedselbank.
Op de lijst van de SGP hebben we geen Almelose kandidaat kunnen ontdekken.
Ook 50Plus heeft in Almelo geen ‘oude knar’ kunnen ontdekken om de Almelose 50Plussers aan zich te binden.
Hetzelfde geldt min of meer voor de Partij voor de Dieren met drie kandidaten waarvan geen uit Almelo. 

Archief
Terug naar vorige pagina