Politiek nieuws


Plaatsing  
 
11-02-2015  

Burger moet richting geven aan bezuiniging

 

ALMELO - De financiële positie van Almelo is zorgelijk, schrijft de gemeenteraad in een brief aan de Almelose burgers en organisaties. In de brief nodigt de gemeenteraad u allen uit om mee te praten in de zogenoemde kerntakendiscussie. Doel uiteraard de invulling van een bezuiniging van 15 miljoen euro structureel om de gemeentebegroting inde komende vijf jaar sluitend te houden. Bezuinigingen (en lastenverhogingen) die de burger treffen in voorzieningen en in de knip.
Het college van B&W heeft de gemeenteraad al een aantal voorzetten geven waarin geschrapt kan worden. Niets wordt daarbij ontzien. Zo duidt het college op mogelijk sluiting van het buitenbad Het Sportpark en moet de sport voor de tweede keer een slordige half miljoen euro inleveren. Minder voorzieningen en onderhoud maar wel zwaardere lasten is daarbij het toverwoord.
Ook Welzijn wordt het kind van de rekening, hoewel de gemeenteraad niet happig is om de vrijstelling van gemeentelijke lasten voor minima te schrappen. Thuiszorg e.d. wordt al gekort omdat Den Haag de gemeenten niet volledig compenseert in de uitvoering die nu onder verantwoordelijkheid van gemeenten valt.
De bibliotheek schijnt opnieuw te moeten inleveren evenals het gehele ‘cultuurpotje’ en subsidies. Zelfs de stichting Almelo Promotie kan wel eens het kind van de rekening worden, ondanks dat het college van B&W daar altijd de knip voor trok. Dik 6 euroton kost het subsidiëren en organiseren van feestjes in de stad om de consument naar de binnenstad te trekken of om evenementen overeind te houden.
Kortom de burger mag de gemeenteraad influisteren waar het in kan schrappen, want niet bezuinigen is geen optie!

Lees:


Uitnodiging van de gemeenteraad aan de burgers (pdf)

Archief
Terug naar vorige pagina