Politiek nieuws


Plaatsing  
 
15-01-2015  

Gerdi Verbeet gastspreker Herman Höften Lezing

 

ALMELO – Oud- Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet komt 26 januari als gastspreker naar Almelo tijdens de zevende Herman Höften Lezing, een lezing ter nagedachtenis aan oud- PvdA-raadslid Herman Höften, socialist en ondernemer in hart en nieren en een man die bij wijs van spreken het dualisme had uitgevonden. Zonder aanzien des persoon nam hij als raadslid ook de wethouders van eigen partij onder vuur als daartoe aanleiding was. Een eigenschap die heden ten dage node wordt gemist in bestuurlijk Almelo.

Gerdi Verbeet schreef het boek “Vertrouwen is goed maar begrijpen is beter”. Het boek gaat over de vitaliteit van onze parlementaire democratie. Als titel van haar lezing heeft ze gekozen voor “Vertrouwen is goed, maar meedoen is beter" en ook dat paste destijds bij Herman Höften die in de oorlogsjaren als verzetsstrijder o.a. betrokken was bij de grootste bankroof uit de Nederlandse geschiedenis om de bezetters dwars te zitten.

Als spreker gingen Verbeet o.a. voor; Lodewijk Asscher, Job Cohen, Diederik Samsom, Angnes Jongerius, Ahmed Marcouch en Felix Rottenberg.

De Herman Höften Lezing begint om 19.30 uur in Leescafé De Meridiaan, bibliotheek Almelo.
 

Archief
Terug naar vorige pagina