Politiek nieuws


Plaatsing  
 
06-06-2014  

B&W Almelo wankelt 2 dagen na installatie

 

ALMELO – De gemeente Almelo was het laatst in Overijssel met het vormen van een college van B&W en amper twee dagen na de installatie dreigt de coalitie CDA/D66/SP/PvdA al weer uit elkaar te vallen. Aanleiding is het uit de SP stappen van raadslid Robin Gelici die zich niet kan vinden in de opgelegde zwijgplicht t.a.v. de Turkse demonstratie tegen het tegen het genocidemonument bij de Armeense Apostolische Kerk aan de Vriezenveenseweg.
Gelici wilde vragen stellen aan het Turkse raadslid Ugur Çete (medeorganisator van de demonstratie) over de wettelijk gezien zinloze demonstratie die alleen maar de verstandhouding tussen Armenen en Turken verstoord.
Ook kan Gelici zich niet vinden in het verplicht ontlopen van netwerk- en raadsbijeenkomsten na vergaderingen, zoals de SP dat doet. Het belemmert Gelici teveel in zijn visie en manier van werken, schrijft hij in een tweet aan de hele gemeenteraad.

De prille coalitie heeft slechts een meerderheid van één stem in de Almelose gemeenteraad. Door het uit de partij stappen van Gelici, dreigt die meerderheid zich te keren in een minderheid, hoewel het raadslid in een bericht aan de gemeenteraadsleden wel zegt dat hij de coalitie als zodanig blijft steunen. Gelici zegt echter ook dat hij zich in de komende weken op zij positie beraad om of als onafhankelijk raadslid door te gaan of om zich aan te sluiten bij een andere fractie. Onzekere tijden dus op de dag dat de collegeleden net hun taakverdeling en vertegenwoordigingen in diverse bestuursorganen hebben vastgelegd.

Update: 07-06-2014
De SP wil dat raadslid Robin Gelici stopt als raadslid. Gelici heeft een verklaring ondertekend dat een zetel wordt teruggegeven aan de partij indien onenigheid ontstaat onder het gevoerde beleid door de fractie. De SP weet echter als geen ander, dat die verklaring alle rechtsgrond mist. Volgens de Kieswet wordt een volksvertegenwoordiger zonder last of ruggespraak gekozen.

 
Lees ook:
Ongelofelijk...

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina