Politiek nieuws


Plaatsing  
 
04-06-2014  

Breedtesport geen algemeen belang

 

ALMELO – Een meerderheid van de Almelose gemeenteraad ziet de breedtesport niet als algemeen belang. Die conclusie mag getrokken worden nadat LAS, de grootste fractie in de Almelose gemeenteraad, dinsdagavond haar ingediende motie zag sneuvelen in de stemming. De motie werd ingediend omdat per 1 juli 2014 sport wettelijk wordt ondergebracht in de wet Markt en Overheid. De wet heeft mogelijk gevolgen voor de tarieven die de gemeente in rekening brengt voor gemeentelijke sportaccommodaties. Het bedrijven van sport wordt met de wet een economische activiteit waardoor accommodaties niet meer onder de kostprijs mogen worden verhuurd.
Alleen de fracties LAS, Almelo Centraal, ChristenUnie, GroenLinks en Leefbaar Almelo steunden de motie zodat deze met 12 stemmen voor en 23 stemmen tegen werd verworpen. Dat de gemeenteraad eerder besloot om de beoogde tweede sportbezuiniging van een half miljoen euro niet uit te voeren, kan dus door het afwijzen van de motie in de toekomst omzeilt worden door de tarieven op wettelijke grondslag te verhogen tot kostprijsniveau. Mogelijk dus een koekje uit eigen trommel voor de breedtesport dankzij de coalitie CDA/PvdA/D66/SP en de fracties VVD, PVA en lijst Cete.

De kostprijs gaat nog niet in bij het sportjaar 2014/2015. De tarieven voor het seizoen 2014-2015 worden verhoogd met het indexcijfer 2,5 procent, zo blijkt uit het collegebesluit van gisteren voorafgaand aan de raadsvergadering.


Motie: Sport definiƫren als algemeen belang
Uitslag stemming: Sport definiƫren als algemeen belang
Tarieven binnensport 2014-2015
Tarieven buitensport 2014-2015

Archief
Terug naar vorige pagina