Politiek nieuws


Plaatsing  
 
07-02-2014  

Raadslid Marc Geerdink laat de boel de boel


Roerganger Rita Verdonk en rechts 'matroos' Marc Geerdink
Archieffoto: AlmeloNieuws.nl
 

ALMELO – Raadslid Marc Geerdink baarde opzien met zijn start als Almelose politicus. Onbekend in het openbare leven werd hij in 2010 lijsttrekker van de Almelose afdeling van Trots op Nederland met als grote roerganger Rita Verdonk, die zelf het startsein van de campagne gaf tijdens een bijeenkomst in Preston Palace.
Geerdink bluft zich met de kreet 'Eerst rekenen dan tekenen' tot lijstaanvoerder en behaalde uiteindelijk één zetel. Tegelijkertijd begon hij ook een avontuur als restaurateur met Grand Café The Corner aan de Windmolenbroeksweg.
Het politieke leven werd niet zo’n succes. Al snel zocht hij steun bij ALA, volgens eigen zeggen omdat hij als raadslid geen steun kreeg uit de achterban. Ook binnen ALA bleef hij een vreemde eend in de bijt en werd hij in de ledenvergadering verbannen van de kandidatenlijst. Reden genoeg, omdat Geerdink vaak niet aanwezig was tijdens raadsvergaderingen en bij belangrijke stemmingen moest worden opgetrommeld. Te druk met de zaak, was vaak het excuus maar ook dat werd door velen betwijfeld. Met The Corner ging het niet goed en de ondernemersgeest werd verlegd naar een bruine kroeg. Een met historie en wel De Tapperij aan de Ootmarsumsestraat. Ook daarover weer mooie verhalen en wederom weinig actief op het politieke vlak. Kortom het beeld van 12 ambachten en 13 ongelukken doemde op. Ook privé hield Geerdink het niet in het reine. Hij plaatste naaktfoto’s van zijn ex op internet en moest gisteren dus voor de rechter verschijnen. Dat wachtte Geerdink niet af en vertrok naar Kenia. Ook daarover weer prachtige verhalen en ‘Nooit meer terug naar het koude en vervelende Nederland’, meldt hij Trots op facebook, net zoals de vermelding dat hij in Kenia asiel heeft verkregen. Daar zal in Almelo waarschijnlijk niet om getreurd worden. Maar wel graag die raadsvergoeding bevriezen, ook al duurt het nog maar twee maanden tot de nieuwe raad geïnstalleerd kan worden. Vluchteling Geerdink zal toerend in Kenia toch zelf de rekening moeten betalen en niet de Almelose gemeenschap.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina