Politiek nieuws


Plaatsing  
 
04-02-2014  

CU wil time out invoering parkeerbeleid

 

ALMELO - Fractieleider Jan Veenstra van de Christen Unie heeft zijn mederaadsleden en het Almelose college van B&W opgeroepen om een time out in te stellen bij de invoering van het nieuwe parkeerbeleid in de binnenstad. veenstra wil daar volgende week dinsdag een motie voor indienen. In de bijgaande brief geeft Veenstra uitleg waarom hij de time out als wensbaar acht.
Over de invoering is grote commotie ontstaan omdat bewoners nu een ontheffing moeten kopen terwijl men veelal oordien geen last had van langparkeerders en de blauwe zone dus geldklopperij vinden.

Een deel van het Hofkampgebied en vooral het gebied 't Maoken (Begoniastraat e.o.) is zeer boos. Daar komen sinds gisteren bewoners aan het Molenkampspark bij. Het rondje Molenkampspark is eenrichtingsverkeer terwijl de blauwe zone nu wisselend aan beide straatzijden is aangebracht waardoor er juist gevaar ontstaat. Ook ageert men tegen het tarief voor een bewonersvergunning.  Indien men een eigen oprit heeft, komt men alleen in aanmerking voor een tweede vergunning tegen hoger tarief. Dat noemt men stapeling van gemeentelijke kosten omdat een woning met eigen inrit ook al hoger wordt aangeslagen via de OZB.


Motie CU inzake time out invoering parkeerbeleid.

Archief
Terug naar vorige pagina