Politiek nieuws


Plaatsing  
 
31-01-2014  

BBA presenteert haar nieuwe kandidaten


Zoals het betonnen kunstwerk in het Schelfhorstpark stevig in de grond staat, zo wil ook BBA de lokale politieke besluitvorming met vaste voeten op de grond !
 

ALMELO – BurgerBelangenAlmelo (BBA) is wellicht nog bekend bij u uit de gemeenteraad van 1998 tot 2006. In deze periode traden wij flink op tegen megalomane plannen die werden bedacht door het college Knip. De kritische kanttekeningen van BBA werden toen door de toenmalige coalitie CDA/PvdA weggehoond: alles kon! De vraag of het allemaal nodig was en of de Almelose burger daar op zat te wachten werd niet gesteld en als niet belangrijk bevonden.
Slechts huidig ALA-voorman Gijs Stork, destijds oppositieleider van de VVD, steunde BBA met enige regelmaat. Het werd hem noodlottig, want zittend wethouder Gerrit van Woudenbergh wilde koste wat het kost op het pluche.
De burger betaalt nu de rekening met hogere gemeentelijke tarieven, afbraak sociale en publieke voorzieningen, hetgeen naar alle waarschijnlijkheid nog jaren zal gebeuren, doordat de huidige coalitie PvdA/VVD/CDA vele miljoenen euro’s over de balk heeft gesmeten en de laatste vier jaar nog niet aan echte oplossingen is begonnen.
Het echte puinruimen moet dus nog beginnen. Na jaren van afwezigheid wil BBA een vinger aan de pols houden, zodat niet alleen de rekening wordt neergelegd bij de burger. Er moet ook worden gesneden in eigen vlees, zoals een kleiner ambtelijk apparaat (vooral aan de top) het zoveel mogelijk ontzien van krimp in uitvoeringstaken door eenvoudige gemeentelijke werkkrachten. Tevens wenst BBA alle declaraties van het college en ambtelijke top te verlagen en bekendmaking hiervan, want meer dan ‘water en droog brood’ hebben zij niet verdiend!
BBA staat onder andere verder voor: aanpassen van het nieuwe afvalbeleid, wijzigen van het nieuwe parkeerbeleid binnenstad, het openhouden van de bibliotheek, sportvoorzieningen betaalbaar houden, stimuleren startende ondernemers, invoering referendum, etc…
Verder is BBA onder andere tegen: geldverkwisting, megastallen in Waterrijk en verdere afbraak minimabeleid.

De kandidaten:

1. Louis Kampman - Projectcoördinator/ calculator gevelbouw
2. Johan van Loon - Ondernemer
3. Sandra Spanjer - P&O adviseur
4. Suzanne Lumkes - Zakelijk adviseur
5. Gerrit Makkinga - Logistiek medewerker
6. Zeliha Gundem-Sen - Ondernemer
7. Henry ter Haar - Ondernemer
8. Roelof Kuipers - Werktuigbouwkundige
9. Gert Herskamp - Mantelzorger
10. Nathalie Boerman - Jurist, ondernemer
11. Patricia Boers - Huisvrouw
12. Kimberley Kampman - Student, topsporter
13. Bochra Raji Senhaji-bakry - Ondernemer

Archief
Terug naar vorige pagina