Politiek nieuws


Plaatsing  
 
28-01-2014  

Asscher's Tukkertoer eindigde in Almelo

 

ALMELO – Voor minister van sociale zaken Lodewijk Asscher was de toezegging om de zesde Herman Höften Lezing uit te spreken, ook direct de aanleiding om sociale projecten in Twente te bekijken. In Enschede was dat de Grolsch Veste waar hij kennis nam van het werkgelegenheidsproject 'Scoren met werkgevers' dat mede door Fc Twente wordt ondersteund. Dat is dus ‘vloeken in de kerk’ als je later nog naar Almelo moet waar Heracles vroegtijdige schoolverlaters weer op het goede spoor helpt.
In Almelo bracht de minister een bezoek aan Kersten revalidatietechniek van de oud- Almeloër Lesterhuis, die daar ook een aantal Sw’ers werkgelegenheid biedt bij de demontage van gebruikte rolstoelen. De later op de avond uitgesproken Herman Höften Lezing in de Almelose bibliotheek werd vooral uitgesproken onder aanwezigheid van behoorlijk wat eigen aanhang.
Onder de titel ‘Van Idaho naar Almelo’ trok Asscher een vergelijk van de deplorabele economische omstandigheden in de Amerikaanse staat en het gevecht daar uit te komen en wees de Almeloërs er op dat er een keuze is tussen goed en goedkoop werk als maar initiatief wordt genomen.
Asscher gaf tevens het officiële startsein van de verkiezingscampagne van de PvdA Almelo in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing in maart a.s. Het uitdelen van de maandelijkse campagne-roos werd dan ook zijn deel en de samenwerkende organisaties onder Almelo Sociaal waren de ontvangers. Of Asscher ook werd verteld dat een PvdA-wethouder als portefeuillehouder sociale zaken flink bezuinigde op de subsidie aan Almelo Sociaal, laten we maar even in het midden.
Wat dat betreft kunnen de huidige PvdA’ers een voorbeeld nemen aan wijlen Herman Höften aan wie de lezing werd gewijd en die bij leven als verzetsstrijder en gedurende 30 jaar als raadslid, altijd oog had voor minder bedeelden.

Fotoreportage: Jan Bril en Coen Mulder

Fotoreportage (55 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina