Politiek nieuws


Plaatsing  
 
23-01-2014  

Zesde Höften Lezing door Lodewijk Asscher

 

ALMELO - Niemand minder dan minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Lodewijk Asscher (PvdA,) spreekt maandagavond 27 januari in de Almelose bibliotheek aan Het baken de zesde Herman Höften Lezing uit.

De titel van de lezing van Asscher is ‘Van Idaho naar Almelo - de keuze tussen goed en goedkoop werk’.
“Werk, werk en nog eens werk. Dat heeft voor mij nu de allerhoogste prioriteit. Goed werk voor een fatsoenlijk loon”, zegt minister Asscher. “Eerst hadden mensen een tijdelijk contract en kwam er daarna een betere aanbieding, maar dat laatste is verdwenen. En dat moet terug.” Tijdens de lezing gaat de minister in op wat goed werk is.

Eerder spraken onder anderen Diederik Samsom (2009) Agnes Jongerius (2010), Job Cohen (2011), Ahmed Marcouch (2012) en Felix Rottenberg (2013) de lezing uit.
De PvdA Almelo organiseert jaarlijks deze lezing ter nagedachtenis aan oud-raadslid en verzetsman Herman Höften. Dit is de zesde keer dat die wordt gehouden. Höften was bijna 30 jaar lang ononderbroken raadslid in Almelo, van september 1960 tot 11 april 1990.

Tevens zal de vice premier van Nederland de aftrap verrichten van de verkiezingscampagne van de PvdA in Almelo. Hij doet dit door het eerste exemplaar van het acht-puntenplan van afdeling Almelo, aan te bieden aan lijsttrekker Anja Timmer.
De lezing wordt gehouden in Leescafé De Meridiaan (bibliotheek), Het Baken 3, 7607 AA in Almelo.
Aanvang is 19.30 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk
Info: www.almelo.pvda.nl

Actie van de PVA tegen komst Asscher
Overigens is niet iedereen blij met de komst van Asscher. De politieke groepering PVA wil Ascher na aankomst gelijk een enkele reis per 2e klasse NS aanbieden in navolging van de politie Twente die zo een Poolse werkloze op de trein zette naar Berlijn. Volgens de PVA is de werkgelegenheid onder het bewind van Asscher desatreus verslechtert. Van raadslid De Olde mag Asscher daarom snell vertrekken om nooit meer op het pluche te komen.
Dus die ene werkloze extra pruimt de PVA in dit geval wel.

Archief
Terug naar vorige pagina