Politiek nieuws


Plaatsing  
 
12-01-2014  

BBA: Het volk wordt belazerd met afvalplan

 

ALMELO – Burger Belangen Almelo (BBA) is nog eens in de archieven gedoken naar de werkelijke reden om de verwerking van het huishoudelijk afval op de schop te nemen, zo meldt de lokale partij op Facebook. Wat blijkt; De gemeenteraad is met de behandeling van de Voorjaarsnota 2013 akkoord gegaan om zoveel mogelijk algemene kosten te versleutelen in de afvalstoffenheffing. Voor 2014 t/m 2017 spreken we dan over 250.000 euro per jaar. Daarmee ontstaat tevens een bezuinigingstaak van het zelfde bedrag om de afvalstoffenheffing niet te laten stijgen.
Bovendien ontdekte BBA dat de reserve op de afvalstoffenheffing in de laatste jaren is opgelopen naar 1,6 miljoen euro. Feitelijk een overschot dat aan de burgers teruggegeven dient te worden omdat de gemeenteraad in het verleden - toen BBA nog wel in de gemeenteraad vertegenwoordigd was - heeft besloten dat gemeentelijke heffingen louter kostendekkend moeten zijn.
BBA spreekt in deze over een boekhoudkundige truc om te voorkomen dat de afvalstoffenheffing omlaag zou moeten gaan. De hele kwestie rond het plan om scheiden van huishoudelijk afval verplichten en de grijze bak voor restafval nog maar eens per vier weken te legen, is louter ingegeven om de burgers niet te hoeven compenseren. Een een-tweetje dus tussen wethouder van financiën Jan van Marle (CDA) en milieuwethouder Johan Andela (VVD) om het kiezersvolk te belazeren. Coalitiegenoot PvdA stond er bij en keek er naar, zo schrijft BBA o.a. op haar website.
De actie van BBA op petities.nl leverde binnen amper 2 dagen al 1180 steunverklaringen op.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina