Politiek nieuws


Plaatsing  
 
11-01-2014  

Petitie BBA over huisvuilplan explodeert


Wethouder Andela de kliko in.
Fotobewerking: Tony Cassese - AlmeloAnders.nl
 

ALMELO – De politieke partij Burger Belangen Almelo (BBA) is op petities.nl een steunverklaringsactie gestart tegen het plan van wethouder van milieu Johan Andela die de burgers wil verplichten het huisvuil te scheiden en naar nog aan te leggen ‘milieuparken’ te brengen. De grijze bak voor restafval wordt na de aanleg van die ‘milieuparken’ dan nog maar eens per vier weken geleegd.
Tegen dat voornemen van de liberale voorman is veel verzet onder burgers blijkt uit boze reacties op diverse internetfora. Toch lijkt de gemeenteraad het plan van Andela moeiteloos te slikken en was er tijdens de voorbereidende raadsvergadering weinig hard verzet ondanks het verzet uit de burgerij.
Wethouder Andela liet de burgers de laatste jaren al teveel betalen voor de verwerking van het huisvuil en heeft zodoende al 900.000 euro in kas om de aanleg van 14 milieuparken te bekostigen. Wanneer het plan wordt aangenomen, moet de burger verplicht het gesorteerde afval naar deze milieuparken sjouwen. Dat geldt tevens voor gehandicapten en bejaarden die desnoods maar een beroep moeten doen op familie of buren.

BBA vindt dat de grijze bak voor restafval eens per twee weken moet worden geleegd en is vierkant tegen het plan van de VVD-wethouder. Om ook de burgers de gelegenheid te geven hun mening kenbaar te maken is BBA daarom op petities.nl een actie gestart en daar zijn binnen 10 uur al 317 steunverklaringen tegen het plan van Andela afgegeven. Een ware explosie van verzet dus en dat in verkiezingstijd. De massaliteit in zo’n korte tijd zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor het politieke debat over het plan van Andela die dat plan baseert op een kleine proef in het Windmolenbroek. De enquête onder de deelnemers van de proef was overigens ook niet juichend. Velen willen weer dat de grijze bak eens per twee weken wordt opgehaald, maar Andela wil het regiem uitbreiden naar de hele stad.

BBA is overigens ook zeer actief op Facebook en ook daar is het aantal ‘Likes’ sterkt stijgend. In 2010 haalde BBA de gemeenteraad net niet, maar de partij gaat onder aanvoering van Louis Kampman een nieuwe poging doen om op 19 maart a.s. wel in de gemeenteraad te komen om het belang van de burgers voorop te stellen en niet de megalomane plannen die tot nu vele miljoenen aan verlies heeft opgeleverd. Mislukte plannen waarvan de burgers de rekening achteraf gepresenteerd krijgen door forse bezuinigingen op cultuur, welzijn en sport, minimabeleid en forse verhoging van de OZB met meer dan 8 procent. Volgens BBA is het plan van wethouder Andela een verdere verslechtering van de service aan de burgers. BBA stopt daarom de VVD-voorman het liefst zelf in de kliko, zodat zijn plan om de burgers te dwingen, nooit meer op tafel komt.

Archief
Terug naar vorige pagina