Politiek nieuws


Plaatsing  
 
03-01-2014  

Israa Abdullatif start partij Almelo Centraal

 

ALMELO – Aan de lange lijst van deelnemende politieke partijen voor de gemeenteraadverkiezing op 19 maart a.s. kan ook de nieuwe beweging rond het onafhankelijk raadslid Israa Abdullatif worden toegevoegd. De ex- VVD-politica stapte afgelopen zomer uit de lokale afdeling van de partij vanwege de in haar ogen verkeerde heersende cultuur in de fractie t.a.v. de besluitvorming. Zij bleef toen landelijk wel lid van de VVD en stond ook op de verkiezingslijst van de partij voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Eerder al lanceerde de uit de PvdA gestapte Jan Hammink zijn beweging Almeloooo. Ook Hammink doet opnieuw een gooi naar een raadszetel.

Almelo Centraal noemt zich een constructieve beweging die gaat voor een sterke gemeenteraad die op zijn strepen durft te staan, zegt de nieuwe beweging in haar persbericht. Bovendien gaat men moeilijke discussies en lastige beslissingen niet uit de weg want wie duidelijk en eerlijk is kan zich immers voor alles verantwoorden. Dit soort zinnen geeft in feite het cultuurtje weer van de fractie waar Abdullatif eerder uitstapte. Het geeft in wezen aan hoe Abdullatif in de afgelopen jaren heeft moeten werken.
De beweging die Abdullatif terzijde staat heeft een nadrukkelijk oog voor de cohesie in de stad en staat open voor uw ideeën en commentaar en verwelkomt u van harte als u een bijdrage wilt leveren, staat verder nog in het persbericht te lezen.

Update:
Inmiddels heeft de redactie van AlmeloNieuws.nl van een attente lezer een signaal ontvangen dat Abdullatif inmiddels volledig gebroken zou hebben met de VVD. Officieel wordt dus afgewacht, of dit signaaal klopt!

Archief
Terug naar vorige pagina