Politiek nieuws


Plaatsing  
 
02-12-2013  

VVD gooit knuppel in politieke hoenderhok

 

ALMELO – Als het aan de VVD ligt, gaan de winkels in Almelo 24 uur per dag en 7 dagen per week open. Dit in navolging van de gemeente Losser waar het college van B&W dit besluit al voorlegt aan de gemeenteraad.

De VVD in Almelo wil de stad meer laten bruisen en de 24-uurs openstelling is daar een eerste aanzet toe. Daarom ook de titel van het politiek café ‘Bruisend Almelo’ dat de lokale afdeling organiseert in ’t Hookhoes waar het publieke debat in de jaren ’90 weer uit het stadhuis werd ‘getrokken’ onder de nam Polka.

Naast de 24-uurs economie voor de detailhandel zijn de onderwerpen o.a. de vrije sluitingstijden voor de horeca en geen belemmering van een ‘happy hour’ onder mom van het alcoholmatigingsbeleid waar men in Den Haag de mond vol van heeft.

Ook het fietsenprobleem in de binnenstad wordt door de VVD niet groter gemaakt. Sterker, fietsen moet weer mogelijk worden in het hele centrum dus ook in de Grotestraat. Verder moeten de horecaondernemers aan het Amaliaplein zelf het probleem van het stallen van fietsen oplossen.

Op zaterdag 14 december tussen 10.30 uur en 13.00 uur kunt u dus meepraten om de koers te bepalen van de VVD. (Nee, u kan dan nog niet blijven zitten na ‘sluitingstijd’, dus gewoon op tijd naar huis en vroeg het ‘nest’ uit om 'met te proaten'). Laat nu bovendien onze VVD-burgemeester zich nog omlangs hebben uitgesproken voor een verbod van het 'happy hour'. Hopelijk is ze aanwezig om mee te debatteren.

Kortom weg met belemmeringen voor het ondernemerschap en de 'knechting' van het volk, is het credo van het debat!

Archief
Terug naar vorige pagina