Politiek nieuws


Plaatsing  
 
21-09-2013  

Prosyn Oldenzaal failliet. Einde Almelo Nouveau?

 

ALMELO – De rechtbank in Almelo heeft Prosyn Holding B. V. aan de Hanzelaan 25 in Oldenzaal failliet verklaard op 11 september jl. Rechter-commissaris Mr. J.M. Marsman heeft Mr. R.H.H. van Wijk als curator aangesteld. Op hetzelfde adres zit ook ’t Iemschoer Participaties B.V.
Prosyn is de ontwikkelaar van het prestigieuze project Almelo Nouveau dat moest worden gebouwd op de hoek Nijreessingel/Bornsestraat in Almelo.
De Twentse Courant Tubantia meldde vandaag dat dit project op losse schroeven staat hoewel directeur John Nijhuis stellig ontkende en beweerde dat men er alles aan deed om het project in veilige haven te brengen. Hij meldde tevens ‘strontziek’ te zijn van de gemeente Almelo die hem in alles tegengewerkt zou hebben. De ontwikkeling van Almelo Nouveau is in handen van Prosyn B.V. een samenwerkingsverband tussen Blaak Bouw Enschede en East Estate Oldenzaal eveneens aan de Hanzelaan 25. Daarnaast kent Prosyn B.V. samenwerkingsvormen met Loostad Vastgoedontwikkeling (onderdeel van Volker Wessels) en CasaCura, een zeer gerenommeerd bedrijf op het gebied van vastgoedontwikkeling binnen de zorgsector. Almelo Nouveau is een ontwerp van Spring Architecten uit Rotterdam. Het ontwerp werd gekozen uit meerdere inzendingen. Jury-voorzitter destijds was toenmalig wethouder van stadsontwikkeling Anthon Sjoers.

Archief
Terug naar vorige pagina