Politiek nieuws


Plaatsing  
 
21-09-2013  

Avond van de lokale democratie

 

ALMELO - Voor iedereen in Oost Nederland die meer wil weten over lokale politiek, of interesse heeft om zelf politiek actief te worden of te blijven is er vrijdag 18 oktober in het stadhuis van Almelo de Avond van de lokale democratie.

Programma
De avond wordt geopend door Jon Hermans-Vloedbeld, burgemeester van Almelo. Politici Winnie Sorgdrager (lid van de Raad van State en oud-minister voor D66), Arie Slob (fractievoorzitter CU in de Tweede Kamer en oud-gemeenteraadslid in Zwolle) en Bert Otten (vicevoorzitter van de PvdA en oud-wethouder Hengelo) worden geïnterviewd over hun ervaringen in de politiek.

Daarnaast zijn er workshops over politiek actief worden en het gebruik van sociale media in de politiek. In de Burgerzaal is een informatiemarkt met onder meer informatie van politieke partijen. In het kader van “Dansen voor democratie” speelt de gemeenteband en draaien raadsleden vanaf 22.30 uur verzoekplaatjes bij café de Shamrock, Grotestraat 135 in Almelo.

Twitterdebat
Op dezelfde avond is er een twitterdebat over lokale democratie in Oost Nederland. Twitteren kan vanaf 19.00 uur via #ldon (lokale democratie Oost Nederland).

Achtergrond
In maart 2014 worden gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Politieke partijen zijn bezig met voorbereidingen als het schrijven van partijprogramma’s en het samenstellen van kandidatenlijsten. Er zijn dus ook nieuwe kandidaten nodig. Om iedereen kennis te laten maken met de gemeentelijke politiek, organiseren de gemeente Almelo en ProDemos (Huis voor democratie en rechtsstaat) deze avond voor geïnteresseerden uit Oost Nederland.

Meer informatie en aanmelden:
Voor meer informatie kunt u terecht bij de Raadsgriffie van Almelo. Aanmelden voor de Avond van de lokale politiek is niet verplicht, maar wordt om organisatorische redenen wél op prijs gesteld via raadsgriffie@almelo.nl of telefonisch via: 0546-541391.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina