Politiek nieuws


Plaatsing  
 
04-09-2013  

Europese commissie doet onderzoek ‘t Veurbrook

 

BRUSSEL – De mededingingsautoriteit van de Europese commissie  doet een onderzoek naar de subsidie van de gemeente Almelo aan Accres Exploitatie BV Almelo voor het exploiteren van gemeentelijke wijkcentra. Accres Exploitatie BV Almelo is een dochter van Accress Apeldoorn BV.
Accres Apeldoorn BV betaalde vorig jaar nog een winstuitkering aan de enige aandeelhouder, zijnde de gemeente Apeldoorn. Het onderzoek is een gevolg van de affaire rond wijkcentrum ’t Veurbrook waar het stichtingsbestuur na ruim 40 jaar ’t Veurbrook te hebben geëxploiteerd, per augustus jl. buitenspel is gezet.
Vorige maand kon de gemeente Almelo nog te nauwer nood een procedure bij de bestuursrechter voorkomen wegens het gedeeltelijk inhouden van subsidie aan de stichting ’t Veurbrook. De gemeente verklaarde alsnog de ingehouden tegoeden te zullen betalen inclusief de juridische kosten die het stichtingsbestuur heeft gemaakt in de strijd met de gemeente. Ook de naam ’t Veurbrook blijft van de stichting zodat het wijkcentrum aan de Jan Tooropstraat een andere naam dient te krijgen. De weggejaagde stichting wil haar activiteiten elders in de wijk voortzetten, zo is te lezen op de website van juridisch adviesbureau JEEJAR.

Archief
Terug naar vorige pagina