Politiek nieuws


Plaatsing  
 
02-09-2013  

SP komt in actie tegen extra huurnota St. Joseph

 

ALMELO – De SP in Almelo komt in actie tegen de extra eindejaarsnota van 189,60 euro die woningstichting St. Joseph haar huurders wil sturen. De nota werd aangekondigd in het infomagazine ‘Woonlijn’ van St. Joseph.
De nota is een verrekening van de gemeentelijke heffingen (o.a. rioolbelasting) die op initiatief van de VVD-wethouder Johan Andela verlegd zijn naar de huiseigenaren. Met dat 'handigheidje' kwam een einde aan de vrijstellingsregeling voor minima in de gemeente Almelo, een besluit waarmee de meerderheid van de gemeenteraad instemde.
De extra verrekening komt nog eens bovenop de maximale huurverhoging die St. Joseph per juni jl. invoerde door het kabinetsbesluit om huren extra te laten stijgen in de komende jaren. Dit om de ‘marktwerking’ te bevorderen.

De SP heeft als protest een facebookpagina aangemaakt om het bezwaar tegen de extra nota van woningstichting St. Joseph te ondersteunen.
Minima kunnen uiteraard ook massaal hun bezwaar uiten door een kopie van de Eindjaarsverrekening te sturen aan de gemeentelijke sociale dienst met een beroep op bijzondere bijstand.

Nog niet bekend is of woningstichting Beter Wonen ook de gemeentelijke heffingen met de huurders gaat verrekenen.

Archief
Terug naar vorige pagina