Politiek nieuws


Plaatsing  
 
08-07-2013  

Abdullatif gooit knuppel in hoenderhok

 

ALMELO - Ze staat bij diegenen die de Almelose politiek volgen bekend als een zelfstandig denker, Israa Abdullatif. Irakese van geboorte en voorvechtster van liberale principes. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 kreeg ze 704 voorkeurstemmen voor de VVD maar sinds vrijdag jl. gaat ze in Almelo verder als onafhankelijk raadslid omdat ze het vaak niet eens is hoe de fractie tot bepaalde standpunten komt. Ze stemde bijvoorbeeld tegen de bouw van een nieuw stadhuis omdat volgens haar het huidige best te renoveren was. Zorgen maakte ze zich namelijk over het gebouw van de bekende architect J.J. Oud wanneer dat is verlaten. Ook deelde ze niet de visie van haar toenmalige fractiegenoten om Heracles Almelo de vrije hand te geven met de invulling van detailhandel rondom het nieuw te bouwen stadion en legde vaker stemverklaringen af waarom zij tot andere keuzes kwam.
Hoogst opmerkelijk ook stemde zij tegen Johan Andela als lijsttrekker van de VVD Almelo en nu twee dagen na haar vertrek uit de fractie stelt ze de nodige vragen over het oude stadhuis aan diezelfde Andela, die bij de besluitvorming rondom nieuwbouw van een stadhuis als wethouder verklaarde dat er sereieus belangstelling is voor het oude stadhuis. TriviuMeulenbeltZorg (TMZ) zou volgens Andela serieus onderzoeken of het gebouw is aan te passen voor zorgappartementen, iets wat in het verleden zijn voorganger en toenmalig wethouder Anthon Sjoers afdeed als zijnde heel duur en bijna onmogelijk.
Abdullatif wil nu van de hoed en de rand weten hoe het er mee staat en wil eveneens weten of TMZ nog met plannen in die richting bezig is.


Vragen aan B&W over hergebruik huidige stadhuis

Archief
Terug naar vorige pagina