Politiek nieuws


Plaatsing  
 
26-02-2013  

Gaat de raad bouw nieuw stadhuis gunnen?

 

ALMELO – Dinsdag 5 maart staat de gunning van de aanbesteding van de bouw van een nieuw stadhuis op de agenda van het politiek beraad van de gemeenteraad.
Feitelijk de laatste kans voor de burgerij om zich te roeren of men wel een nieuw stadhuis wil of het huidige stadhuis wil laten opknappen. In de vergadering van 12 maart moet dan het besluit genomen worden.
Tegen het plan heeft zich vooral de Almelose burger Marcel Ensink geweerd middels een petitieverzoek en in anderhalve week tijd heeft het aantal steunbetuigingen zich bijna verdubbeld tot boven de 1500. Dat is andere koek dan de bewering van wethouder Anja Timmer dat er slechts twee bezwaren zijn tegen de noodzakelijke bestemmingsplanwijziging.

U kunt de petitie nog ondersteunen, maar op 5 maart ook massaal naar het stadhuis gaan om uw genoegen of ongenoegen met het voornemen te uiten, want vragen zijn geoorloofd (na aanmelding bij de griffie) en voor u deden dat ook al een aantal prominente Almeloërs die vinden dat dergelijke uitgaven in de huidige financiële omstandigheden van de gemeente te zot voor woorden zijn en ten laste komen van de burgers.

Een deel van de gemeenteraad is eveneens vierkant tegen, maar de coalitie vaart stevig door met de PvdA vooraan en de VVD, het CDA en LA in het kielzog.

Onderwerp: Aanbesteding nieuw stadhuis
Aantrekkelijke stad
19.15 – 20.15 uur - dinsdag 5 maart 2013
Op 20 november 2012 heeft de gemeenteraad van Almelo ingestemd met de aanbesteding van de realisering van het nieuwe stadhuis in eigen beheer . Naar aanleiding daarvan zal de gemeenteraad in zijn vergadering van 12 maart 2013 worden voorgesteld om in te stemmen met de gunning van de opdracht voor de bouw van het nieuwe stadhuis. Het raadsvoorstel met daarin de uitgangspunten en
de resultaten van deze gunning zal op 27 februari a.s. worden gepubliceerd op www.almelo.nl
.
Dit politiek beraad dient ter voorbereiding van de besluitvorming van de gemeenteraad op 12 maart 2013. Daarbij zal ook worden stilgestaan bij de betrokkenheid van de raad en de samenleving tijdens de uitvoeringsfase.
Geïnteresseerden en betrokkenen zijn van harte welkom als toehoorder en kunnen vragen stellen.

Voorzitter: dhr. J.J. Stapel

Archief
Terug naar vorige pagina