Politiek nieuws


Plaatsing  
 
07-02-2013  

Van Marle snijdt fors in de plannen

 

ALMELO – Stadspenningmeester Jan van Marle is momenteel ongetwijfeld de sterke man in het college van B&W. In 3,5 jaar tijd heeft hij alle financiële lijntjes aangetrokken en zijn alle heimelijke reservepotjes van diverse afdelingen geleegd om de gaten in de schatkist van de gemeente zoveel als mogelijk is te dichten.
Ook grijpt hij rigoureus in als het om plannen gaat die financieel onverantwoord zijn. Zo is er een streep gezet door de fietstunnel in de Aadijk, die de Schelfhorst en het toekomstige kleinere Waterrijk moest gaan verbinden. Overigens heeft het college afscheid genomen van de naam Waterrijk en wordt de uitgedunde versie van Waterrijk nu ambtelijk Noordflank genoemd.
Het schrappen van de fietstunnel betekent dat een voorziene investering van € 1.450.000,- niet doorgaat en de provincie Overijssel de toegezegde subsidie van 550.000 euro mag houden. Voor van Marle telde echter dat het al in de gemeentekas gereserveerde bedrag van € 416.988,- weer terugvloeit naar de algemene middelen en er niet nog eens een negatief resultaat van € 776.213,- ontstaat. Sterker in het boekjaar 2013 kan zelfs een lichte winst van € 89.338 ,- geboekt worden voor het uitgeklede Waterrijk, pardon Noordflank. Je moet er als burger wel even voor om blijven fietsen of de auto nemen, maar dat zal van Marle voorlopig een zorg zijn want burgers wonen er nog niet in Waterrijk.
Daar komt bij dat de accountant meekijkt en geen nieuwe exploitatietekorten zal accepteren nu de gemeente in financiële nood zit. Van Marle moet dus iets en dat komt wel uit als collega's en ambtelijke top nog teveel ambities hebben. In het Waterrijk nieuwe stijl zullen uiteindelijk nog 1600 huizen gerealiseerd moeten worden en dat kan gelet op de economische omstandigheden nog jaren duren.

Lees de B&W besluiten van 1 februari 2013

< Wethouder van financiën Jan van Marle stelt orde op zaken
  (archieffoto: Freek Buitenweg)

Archief
Terug naar vorige pagina