Politiek nieuws


Plaatsing  
 
21-01-2013  

De Olde: Vragen bereikbaarheid Nijreesweg

 


Schriftelijke vragen aan B&W Almelo

Bereikbaarheid hulpdiensten Nijreesweg Zuid

Geacht college,

Onlangs kregen wij een noodoproep van de bewoners Nijreesweg zuid over de bereikbaarheid van hun woningen bij het uitrukken van een hulpdienst. Het vinden van een adres kan nogal eens een zoekplaatje zijn. Ook in deze tijd waarin we over moderne navigatiesystemen kunnen beschikken blijft een goede visuele oriëntatie immers onmisbaar, want de navigatiesystemen brengen je niet altijd op de plaats van bestemming. Dit ondervonden meerdere hulpdiensten in Almelo die de Nijreesweg niet kunnen vinden.
De gevolgen van het te laat komen van een hulpdienst kunnen zoals u waarschijnlijk wel weet groot zijn. Eén minuut later aankomen op de plaats van bestemming kan het verschil maken tussen leven en dood. De oorzaken van de geschetste problemen zijn divers. Ze hebben te maken met de organisatie en communicatie en met ruimtelijke en verkeerskundige zaken en daar schort het volgens ons nog al eens aan in onze gemeente. Een wirwar aan borden (wegbewijzering) is het gevolg.
De Partij Vrij Almelo is ter plekke wezen kijken en heeft deze problematiek met de bewoners besproken en ook wij kwamen tot het oordeel dat aan deze zeer gevaarlijke situatie snel een einde moet worden gemaakt.
Onlangs is wethouder, mevrouw A.Timmer op bezoek geweest bij de heer J. Hullenga. De heer Hullenga is de spreekbuis van alle inwoners ter plaatse.
Het resultaat van dit gesprek was minder dan nul want het gesprek met de bewoners heeft ook naar onze mening niets opgeleverd en was blijkbaar alleen bedoeld om de raad tevreden te stellen.

Daarom stellen wij u alsnog de volgende vragen:
1. Bent u met ons van mening dat de vindbaarheid van de Nijreesweg zuid moeilijk is te verwerken in de navigatiesystemen en dat ook de bewegwijzering niet duidelijk is?
2. Bent u met ons van mening dat de aanrijtijden van de hulpdiensten onmogelijk binnen de aanvaardbare norm kunnen liggen i.v.m. de verkeersveiligheid in een jonge wijk?
3. Bent u met ons van mening dat de gemeente in deze situatie niet de verantwoordelijkheid wil nemen voor haar zorgplicht?
4. Bent u met ons van mening dat oplossingen zoals alternatieve routes (rijwiel en wandelpad) aangedragen door de bewoners telkens worden afgewezen?
5. Welke maatregelen gaat u op korte termijn nemen om ernstige gevolgen te voorkomen? Moeten er eerst doden en gewonden vallen voordat serieus naar dit probleem wordt gekeken?

Wij zien uw reactie graag met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groeten,
Partij Vrij Almelo
Harry de Olde (fractievoorzitter)

Lees ook: 'Paaltje hindert ziekenauto'
 

Archief
Terug naar vorige pagina