Politiek nieuws


Plaatsing  
 
15-01-2013  

Komst Hornbach lijkt zeker ondanks bezwaren


Een rotonde wordt door belanghebbenden gezien als oplossing om de sluiting van de kruising te voorkomen.
De aansluiting voor Hornbach kan dan via de Frederik van Eedenstraat worden afgewikkeld en tevens kan de ontsluiting van de sportvelden op de Ossenkoppelerhoek worden geoptimaliseerd via de Jan Vermeerstraat.
De Jan Vermeerstraat was ook als ontsluiting opgenomen in het plan voor de bouw van een nieuw hoofdkantoor voor Asito en voor fietsers en hulpverleningsvoertuigen richting het nieuwe stadion. Asito heeft echter afgehaakt. Reden kennelijk voor de gemeente om te ontsluiten via de Rembrandtlaan. Goed voor de toekomst en goed voor het bouwplan stadion?
 

ALMELO – Vanavond moet de gemeenteraad beslissen of het instemt met de verkoop van 40.000 m2 grond aan het Duitse ‘doe het zelf’ concern Hornbach. Enige jaren geleden wees toenmalig wethouder van stadsvernieuwing Anthon Sjoers Hornbach nog hautain de deur, maar de situatie is veranderd door de financiële problemen waarin de stad verkeert.
Bij de verkoop gaat het om een bedrag van ruim 6,8 miljoen euro en dat kan de stad niet missen, lijkt het huidige devies binnen het college van B&W en ook het grootste deel van de gemeenteraad. PvdA-fractievoorzitter Luuc Schuur heeft nog wel de illusie dat er afspraken kunnen worden gemaakt betreffende het assortiment dat Hornbach in Almelo gaat voeren, maar dat lijkt op voorhand een onbegaanbaar pad bij een dergelijke investering. De oppervlakte geeft al aan dat Hornbach voor het volledige assortiment gaat inclusief een tuincentrum.
De komst wordt met schrik en beven tegemoet gezien bij GAMMA en PRAXIS. Ook de omwonenden vrezen de extra verkeersoverlast en eveneens 'warme bakker' Deterd aan de Bornerbroeksestraat voorziet problemen. Wie eveneens grote bezwaren heeft is autobedrijf Egberink (SEAT) dat zeker niet akkoord lijkt te gaan met de afsluiting van de naastgelegen kruising Jan Vermeerstraat – H.R. Holstlaan – Frederik van Eedenstraat en liever ziet dat er een rotonde (zie afbeelding) komt met ontsluiting voor Hornbach via de Frederik van Eedenstraat. Hornbach wil namelijk een eigen inrit vanaf de H.R. Holstlaan en daarvoor moet de kruising wijken uit verkeerstechnisch oogpunt. Ook als de gemeenteraad instemt, is rechtsgang dus zeer waarschijnlijk en dat kan zeer vertragend werken of de eigen aansluiting van Hornbach op de H. R. Holstlaan zelfs onmogelijk maken. In dat laatste geval zal alleen een aansluiting via de Frederik van Eedenstraat nog mogelijk blijken.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina