Politiek nieuws


Plaatsing  
 
07-01-2013  

Felix Rottenberg in Herman Höftenlezing

 

ALMELO – Felix Rottenberg komt maandag 28 januari naar Almelo. De voormalig landelijk voorzitter van de PvdA (vanaf 1992) houdt de jaarlijkse Herman Höften Lezing. In 1995 werd bij Rottenberg de auto-immuunziekte sarcoïdose geconstateerd. In 1997 legde hij daarom het partijvoorzitterschap neer. Later keerde hij terug in de journalistiek onder meer als regelmatig terugkerend gast in tal van bekende landelijk talkshows. De lezing vindt plaats in leescafé De Meridiaan in de Almelose bibliotheek en begint 20.00 uur.

De lezing onder de titel ‘Tussen droom en daad’ staat in het teken van de sociaal democratie en sluit aan bij de wijze waarop Herman Höften deze in zijn zeer actieve leven consequent in praktijk bracht.

Rottenberg is de vijfde vooraanstaande gast die sinds het overlijden van Höften ter ere van deze bijzondere socialist de jaarlijkse lezing houdt. De eerste werd verzorg door de huidige fractievoorzitter van de Pvda in de Tweede Kamerlid, Diederik Samsom. Ook Agnes Jongerius en Job Cohen behoren inmiddels in het illustere rijtje. Iedereen is welkom de lezing ook dit jaar bij te wonen en de toegang is gratis.
Herman Höften
De op 5 september 1920 geboren Herman Höften was een bijzonder mens. Als voormalig actief verzetstrijder in de jaren van de Tweede Oorlog was hij tevens zeer nauw verbonden met de SDAP en later de PvdA. Hij werd raadslid in september 1960 om dat vervolgens zonder onderbreking te blijven tot 11 april 1990. Die dag ontving hij de gouden erepenning van de stad Almelo.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina