Politiek nieuws


Plaatsing  
 
02-01-2013  

VVD wil beter onderbouwd parkeerbeleid

 

ALMELO – VVD-raadslid Jemy Pauwels heeft de primeur van de eerste vragen aan het college van B&W in het nieuwe jaar. Namens de fractie heeft Pauwels het college van B&W nadere onderbouwing gevraagd over het in te voeren nieuwe parkeerbeleid. Met name het betaald parkeren tot 21.00 uur beoogd volgens Pauwels nadere uitleg.
Ook wil de liberaal een verruiming van de parkeertijd in de blauwe zone van één naar anderhalf uur. De VVD pleit eveneens voor flexibiliteit op onderdelen van het plan zodat maatwerk op locatie kan worden geleverd.
Bij dat laatste wringt de schoen, omdat het bestaande parkeerbeleid nu juist een ‘postzegelpakket’ was en volgens het voorafgaande onderzoek door deskundigen, meer uniformiteit noodzakelijk was.
De VVD kwam tot nadere vragen door de lof en kritiek die het her en der in de binnenstad ontving. Toch stemde de fractie tijdens de laatste raadsvergadering wel in met het besluit en wees het zelfs het ALA-amendement om betaald parkeren in de avonduren te beperken af en verspeelde daarmee feitelijk de kans om tijdens de besluitvorming al e.e.a. aan te passen. Of dat nu nog kan?

Lees ook: 'Nieuw parkeerbeleid leidt tot veel inzichten maar gaat wel door'

Fotoreportage (5 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina